Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Odpowednik ramek w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Krakus
Witam po długiej przerwie,

Stworzyłem stronę WWW oparta na ramkach w HTML (3 ramki na stronie) na lokalnym kompie działa ona bez zarzutu wszystkie rameczki ładują sie tam gdzie mają i nie ma problemu. Ale po osadzeniu strony na zewnętrznym serwerze na dzień dobry wali błąd. Ze nie obsługuje ramek... questionmark.gif Miałem przerwę ze 3 lata w klepaniu stron WWW i widzę że co nieco się pozmieniało. Chociażby w standardach. Znajomy polecił mi wasz portal, troszkę poryłem ale nie znalazłem odpowiedzi.

O mojej stronce:
Początkowe rozwiązanie problemu miałem takie:
Utworzyłem wszystko na nowo zrobiło mi sie 20 stron wrzuciłem na serwer i dział OK. Ale teraz zaczęły sie schody jak chce coś zmienić w menu na stronie muszę to robić na wszystkich 20 stronach co traci sens klepania...

Proszę o rade jak to najlepiej zrobić w PHP. Kolega coś mi napomknął o używaniu bloków i wstawianiu w DIV-y. Moja znajomość PHP to poziom przedszkola (w trakcie rozwijania) wiec proszę o równie prosta odpowiedz.
Najlepiej link do artykułu lub jakiś gotowy szablon z trzech stron żebym załapał o co chodzi...

Stronka którą klepałem wcześniej wygląda tak: po lewej menu, na górze na całej długości tez "menu ale krótsze" a na środku "kosz" do którego wszystko sie ładuje.

Życzliwym dziękuje z góry za udzieloną pomoc.

Krakus
PawelC
Poczytaj sobie o divach w css. Opisane w prostym języku: http://webmade.org/kursy-online/warstwy-div-kurs-css.php winksmiley.jpg Ramki to już przeszłość tongue.gif
Sabistik
Proszę o poprawę tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty.
Krakus
ExPlOiT dziękuje za wskazanie kierunku. Pomogło teraz lektura na weekend :-)

zainteresowanych tematem polecam tez http://www.kurshtml.boo.pl/css/staly_szablon,szablon.html

Krakus
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.