Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wyświetlenie IP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dziobok
Witam,
Chciałbym zrobić skrypt php tak żeby pokazywał mi aktualny mój adres IP oraz nazwę komputera na komputerze lokalnym. Czy pomógł by mi ktoś aby osiągnąć ten cel.
phpion
Zobacz:
  1. <?php
  2. print_r($_SERVER);
  3. ?>
PawelC
tak wyświetlisz numer ip
  1. <?php
  2. echo $_SERVER ["SERVER_ADDR"];
  3. ?>
dziobok
Cytat(ExPlOiT @ 9.03.2008, 22:31:01 ) *
tak wyświetlisz numer ip
  1. <?php
  2. echo $_SERVER ["SERVER_ADDR"];
  3. ?>

Wyświetla mi Adres ale servera apacha czyli 127.0.0.1 a ja chcę aby mi wyświetlał adres który został przyznany mojemu komputerowi z Neo
webdice
  1. <?php
  2. print $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
  3. ?>
Cezar708
może taka funkcyjka pomoże:

http://pl.php.net/manual/en/function.getenv.php#41833
PawelC
Wyświetla Ci 127.0.0.1 bo testujesz go na localhoscie, wrzuć plik php z tym kodem na serwer to zobaczysz twoje ip przyznane przez neo
dziobok
Jak dam skrypt z tym kodem
<?php
print $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
?>
na server to będzie mi pokazywał adres Ip które przyznało mi NEO ale chciałbym aby na lokalu mi też to działało aby pokazywało adres IP danego kompa w sieci.
tzn nie chcę na sztywno przypisywać adresów tylko żeby mi z jakiejś puli przyznawał.
PawelC
tak nie zrobisz
Rash
  1. <?php
  2. $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; //Funkcja Wyświetlająca ip 
  3. $host = $_SERVER['REMOTE_HOST']; //funkcja wyswietlajaca host 
  4. echo $ip;  
  5. echo $host;
  6. ?>

jeśli pomogłem Kilknij Pomógł ... tongue.gif
bim2
Mam liveboxa i ostatnio bawiłem się przekierowywaniem portów. Jesli testujesz strony w sieci lokalnej to zawsze widzisz (jak wejdziesz na swoje ip) ustawienia liveboxa. Do czego zmierzam? Ano do tego, że zawsze pokaże Ci lokalne IP. Taki jest livebox...

@up
Za takie nabijanie sobie pomógł warny powinni dawać ;/ Przecież to co napisałeś było już pisane w tym temacie ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.