Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rozwijana lista jak lista opbecnosci w naszej klasie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
prokicki
Witam!
Prosze mnie naprowadzic na konkretny tutorial lub gotowe rozwiazanie odnosnie
takiej listy
rozwijanej jaka jest na naszej klasie w liscie obecnosci (po kliknieciu na
rozwin wysuwaja sie zdjecia itd)

P.
nowotny
Cytat(prokicki @ 18.03.2008, 13:45:44 ) *
Prosze mnie naprowadzic na konkretny tutorial lub gotowe rozwiazanie odnosnie
takiej listy

No przecież sam się naprowadziłeś na gotowe rozwiązanie... na naszej klasie takie znajdziesz... tongue.gif
prokicki
no tak niby ale z drugiej strony, ja nie chce skopiowac skryptu. Czegos podobnego szukam na dobrej bezplatnej licencji. Nie jestem biegly w ajaxie i javascript by na podstawie tego napisac swoj od zera.

P.
MajareQ
Równie dobrze możesz wziąć z microsoftu... free tongue.gif
prokicki
jakiś link? no i mam nadzieje ze za free nie rozumiesz skopiowanie bez zezwolenia?
Bo to juz kpina z wtojej strony jezeli tak jest.

P.
zzeus
Najprościej pobierasz wszystkie dane z bazy, wrzucasz każdą część danych do osobnego div'a czy czego tam chcesz, nadajesz mu jakieś id i wszystkie te divy ukrywasz za pomocą
Kod
<div style="display: none">

pozostawiając przy każdym jakiś znak, np "+". Pożniej w javascript dodajesz meteode onclick do tego "+" i piszesz funkcje która będzie zmieniać style danego bloku z
Kod
style.dipslay = 'none';

na
Kod
style.display = '';

Poza tym w tej funkcji która będzie pokazywala div'a zmieniasz znak "+" na "-", piszesz funkcje odwrotną do pierwszej czyli taką która będzie ukrywała wybranego div'a i podpinasz pod znak "-". Gotowe smile.gif

Jeśli masz problem z javascriptem to polecam JQuery, tam taką rzecz można bardzo prosto zrobić, dodając nawet animacje - np. rozsuwanie się elementu z zadaną prędkościa.

http://ferrante.pl/category/javascript/ <- tutaj jest kurs JQuery, do zrobienia tego wystarczą dwa pierwsze odcinki, no jeszcze trzeci może się przydać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.