Aztech
21.03.2008, 18:15:44
Zastanawiam się czy jest możliwe za pomocą TortoiseSVN, wyeksportowanie sobie jedynie różnic pomiędzy różnymi wersjami projektu. O co mi chodzi w szczegółach. Mam projekt, gdzie jest wiele plików oraz gdzie zmiany przeprowadzane są w wielu miejscach jednocześnie. Ponieważ projekt też waży sporo, to transportowanie go w całości na serwer bywa uciążliwe. Chciałbym zatem wysłać do serwera jedynie pliki, które zmieniły się od ostatniego transportu.
Czy to się da zrobić?
batman
21.03.2008, 19:03:14
Przecież tak właśnie działa SVN. Na maszynie lokalnej robisz commit projektu. Do repozytorium ładowane są tylko zmienione pliki. Na serwerze robisz update i ściąga Ci z repozytorium tylko te pliki, które uległy zmianie. Poza tym eksport w SVN, to zupełnie coś innego. Eksport służy to zapisania aktualnej wersji projektu z SVN do katalogu. Dzięki temu nie musisz ręcznie usuwać ukrytych katalogów .snv.
Aztech
21.03.2008, 19:07:41
Być może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Mam projekt => PHP, strona, która ma działać pod pewnym adresem, oprócz tego mam repozytorium SVN. Chciałbym teraz przetransportować pliki różnicowe spomiędzy 2 wersji (revision) np. 1005 a 1053 na serwer, gdzie działa strona www. Dokładnie chodzi mi o eksport, ale tylko tych pllików, które zmieniły się pomiędzy dwoma wersjami.
batman
21.03.2008, 19:13:57
Czegoś takiego jeszcze nie miałem okazji robić, więc nie pomogę. Może
tutaj znajdziesz odpowiedź.
dr_bonzo
21.03.2008, 19:58:13
1. Czemu nigy nie zaczynacie postow od "nie mam na serwerze SVN, mam tylko marne FTP"?
2. Nadal nie wiem czy masz na serwerze SVN, jak masz to
- svn up
- albo (jesli nie masz publicznego repo) svn diff (u siebie) + patch (na serwerze)
3. w ostatecznosci - piszesz skrypt ktory pobierze zmienione pliki, liste zmienionych plikow pobierzesz przez
svn diff -summarize
Aztech
21.03.2008, 21:43:42
SVN - zewnętrzny w firmie
Serwer WWW tylko przez FTP
dr_bonzo
21.03.2008, 22:31:56
No to zostaje ci opcja 3.
Jest jeszcze szansa ze exec( 'svn up' ) zadziala

ale to zalezy od konfigu serwera
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.