Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Repozytorium SVN
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Aztech
Zastanawiam się czy jest możliwe za pomocą TortoiseSVN, wyeksportowanie sobie jedynie różnic pomiędzy różnymi wersjami projektu. O co mi chodzi w szczegółach. Mam projekt, gdzie jest wiele plików oraz gdzie zmiany przeprowadzane są w wielu miejscach jednocześnie. Ponieważ projekt też waży sporo, to transportowanie go w całości na serwer bywa uciążliwe. Chciałbym zatem wysłać do serwera jedynie pliki, które zmieniły się od ostatniego transportu.
Czy to się da zrobić?
batman
Przecież tak właśnie działa SVN. Na maszynie lokalnej robisz commit projektu. Do repozytorium ładowane są tylko zmienione pliki. Na serwerze robisz update i ściąga Ci z repozytorium tylko te pliki, które uległy zmianie. Poza tym eksport w SVN, to zupełnie coś innego. Eksport służy to zapisania aktualnej wersji projektu z SVN do katalogu. Dzięki temu nie musisz ręcznie usuwać ukrytych katalogów .snv.
Aztech
Być może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Mam projekt => PHP, strona, która ma działać pod pewnym adresem, oprócz tego mam repozytorium SVN. Chciałbym teraz przetransportować pliki różnicowe spomiędzy 2 wersji (revision) np. 1005 a 1053 na serwer, gdzie działa strona www. Dokładnie chodzi mi o eksport, ale tylko tych pllików, które zmieniły się pomiędzy dwoma wersjami.
batman
Czegoś takiego jeszcze nie miałem okazji robić, więc nie pomogę. Może tutaj znajdziesz odpowiedź.
dr_bonzo
1. Czemu nigy nie zaczynacie postow od "nie mam na serwerze SVN, mam tylko marne FTP"?
2. Nadal nie wiem czy masz na serwerze SVN, jak masz to
- svn up
- albo (jesli nie masz publicznego repo) svn diff (u siebie) + patch (na serwerze)
3. w ostatecznosci - piszesz skrypt ktory pobierze zmienione pliki, liste zmienionych plikow pobierzesz przez
svn diff -summarize
Aztech
SVN - zewnętrzny w firmie
Serwer WWW tylko przez FTP
dr_bonzo
No to zostaje ci opcja 3.

Jest jeszcze szansa ze exec( 'svn up' ) zadziala smile.gif ale to zalezy od konfigu serwera
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.