Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sprzedaż stron
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
krzysiek_raven
Witam.

Chciałbym się od Was dowiedzieć w jaki sposób sprzedaje się strony internetowe:) Wiem że tworząc stronę należy najpierw sporządzić odpowiednią umowę i specyfikację, ustalić szczegóły itp., ale chodzi mi o to czy po wykonaniu już strony zwykle przekazuje się całość klientowi np. nagrywając wszystkie napisane skrypty i wykonaną grafikę na płytę CD, czy może wystarczy tylko umieścić wszystko na wybranym przez niego serwerze? Jak to jest z prawem do napisanych przeze mnie skryptów? Czy jeśli przekaże wszystko klientowi to może on sobie robić z tym co chce (dowolnie zmieniać i wykożystywać do różnych celów)?
Nie chodzi mi o jakieś wielkie serwisy, tylko o małe systemy do zarządzania treścią strony itp.
pyro
radze poczytac o prawach autorskich i licencjach LINK...
krzysiek_raven
Hmm, ok. Czyli w takim razie wszystko zależy od tego na jakiej licencji i na jakich prawach to sprzedaje. Domyślam sie że należy wszystko ustalić przy podpisywaniu umowy. W sumie ten post był niepotrzeby, chyba już mniej więcej wiem o co chodzi;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.