Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakiego linuxa wybrać?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bim2
Powiem szczerze, że nie wiem co wybrać. Jedynie w czym się babrałem to Feodra Core na PC'cie i Ubuntu for Power-Pc. Chodzi mi o coś fajnego i ładnego. Co znaczy fajnego? Ano, żeby był stabilny, dość szybki (bez ścięć) no i ładny.

Mój komputer to
512mb ram
ATI Xpress 200 256mb
2xProcesor Pentium D 2.66GHZ (5.2Ghz)
Dysk 160gb, ale chce zostawić miejsce na windowsa. Linux raczej do postawienia serwera do testowania róznych aplikacji. smile.gif
MMPrime
Bardzo wygodne jest Ubuntu, jest chyba najłatwiejsze w użytkowaniu, choć nie tak jak Windows to zmierza w dobrym kierunku.

Choć trzeba zauważyć że linuksy między sobą dużo się nie różnią. inne mogą być tylko środowiska graficzne: gnome, kde, itd...
nospor
http://jakilinux.org/jaki-linux/quiz/
Cysiaczek
Heh, ja już osiadłem na Fedorze i tak chyba pozostanie - w systemie grzebię tylko, gdy go stawiam na nogi (czyt. wersja++) smile.gif
bim2
Cytat
Systemy operacyjne, które najlepiej spełniają podane przez Ciebie kryteria, to (w kolejności):

1. Mandriva Linux
2. Ubuntu Linux
3. Debian GNU/Linux
4. openSUSE
5. Fedora

Hehe :] Dziękuje wszystkim, jednak wybiorę ubuntu ^^, choć nie wiem czy feodry bo na płytce mam i kurzy się na półce haha.gif
nrm
Mam płytki z Ubuntu (stare i nowe wkrótce przyjdą) więc jak tam bardzo Ci zależy na płytce to wpadnij na spodek 2.0 a dostaniesz (już ich tam masę rozdałem tongue.gif ).

ps. temat => "Jakiego Linuksa wybrać?"
bim2
Wpadłbym, ale tam ludzie pełnoletni będą sami... Ja gówniarz taki to nie mam co tam robić.

Własnie pobrało mi kubutnu 8. snitch.gif Jak będę miał czas to zobacze jakie możliwości daje.

Może ktoś zna jakiś linux pod PlayStation 3 z obsługą grafiki? (openGL?)
lord_t
Hmm, u nas na uczelni (Politech. Częstochowska) wgrywali linuxa na PS3 i jeśli dobrze pamiętam to był to Debian. Niestety nie wiem jak z tą obsługą grafiki, bo kadra chciała go wykorzystać do obliczeń itp.. Jak nikt nic nie będzie (tu na forum) wiedział to mogę przejść się zapytać doktora, o tą grafe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.