Ok poprawiłem na
<?
$id_con = mysql_connect('localhost','x','x'); //podajemy dane bazy MySQL konieczne do połączenia $zapytanie = "SELECT COUNT(*) FROM sprzedaz";
$ilestr=6; // podajemy tutaj ilość wyników na jedną stronę.
$podstron=ceil($wszystkich[0
]/$ilestr); $id_con = mysql_connect('localhost','x','x'); //podajemy dane bazy MySQL konieczne do połączenia $sql= "SELECT * FROM sprzedaz LIMIT ".(($page-1)*$ilestr).",".$ilestr*$page."";
//wyświetlamy zawartość tabeli za pomocą $wiersz[‘nazwa_pola’]
}
if ($page>1
) echo "<a href=index1.php?url=3&page=".($page-1).">Poprzednia </a>"; else echo '<a href="index1.php?url=3&page='.$page.'">'.$page.'</a>'; if ($page<$podstron) echo "<a href=index1.php?url=3&page=".($page+1)."> Następna</a>"; ?>
I jest prawie ok.. nie wiem dlaczego jest źle ten {..
w tej
<?php
?>
linii..
Ok brakowało drugiego nawiasu.. teraz niby mam wszytsko dobrze a wyskakuje błąd :
"Nie moge zaznaczyc bazy danych"
Kod:
<?
$page = $_GET['page'];
$id_con = mysql_connect("localhost","x","x"); //podajemy dane bazy MySQL konieczne do połączenia $zapytanie = "SELECT COUNT(*) FROM sprzedaz";
$ilestr=6; // podajemy tutaj ilość wyników na jedną stronę.
$podstron=ceil($wszystkich[0
]/$ilestr); $id_con = mysql_connect("localhost","x,"x
"); //podajemy dane bazy MySQL konieczne do połączenia mysql_select_db($baza) or die("Nie moge zaznaczyc bazy danych")
$sql= "SELECT * FROM sprzedaz LIMIT ".(($page-1)*$ilestr).",".$ilestr*$page."";
while($wiersz = mysql_fetch_array($sql)) {
echo"{$wiersz['cena']}";
}
if ($page>1) echo "<a href=index1.php?url=3&page=".($page-1).">Poprzednia </a>"; else
echo "Poprzednia ";
echo '<a href="index1.php?url=3&page='.$page.'">'.$page.'</a>';
if ($page<$podstron) echo "<a href=index1.php?url=3&page=".($page+1)."> Następna</a>";
?>