motor
6.05.2008, 14:09:43
Witam
mam taki problem chce wsadzić do bazy kilka tysięcy produktów , jednak pewnie są wprowadzone ograniczenia aby zbyt nie obciążać procesora ponieważ zadanie wykonuje się różnie od 30% do 70%
na lokalnym komputerze wszystko działa ok
Czy jest jakieś rozwiązanie aby skrypt działał wolniej przez to dłużej ale wykonywał sie w 100% ?
norbis
6.05.2008, 16:55:15
Możesz skorzystać z funkcji sleep() - tylko wtedy może pojawić się kolejny problem - zostanie przekroczony czas na wykonanie się skryptu. Można to obejść ustawiając refresha co np. 500 wpisów i po ponownym wczytaniu skryptu kontynuować od przerwanego miejsca.
Pilsener
6.05.2008, 21:50:26
1. Niebogaty parsuje na raty
2. Spróbuj stworzyć z danych plik tekstowy i skorzystaj z LOAD DATA INFILE, ewentualnie plik podziel na kilka mniejszych (np. po 1000 rekordów)
motor
7.05.2008, 15:24:55
LOAD DATA INFILE wydaje się najlepszym rozwiązaniem
Ale i tak na lokalnym serwerze muszę prze-parserowwać plik xml-->wsad_baza-->plik_csv więc mam go w postaci .sql
przez phpMyadmin mogę go wsadzić , a czy jest jakiś skrypt żebym mógł przez php wgrać sql ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.