Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: słownik haseł
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
TomASS
Czy ktoś się spotkał kiedyś lub ma dostęp do POLSKIEGO słownika popularnych haseł? Chciałbym aby użytkownik nie mógł wybrać sobie hasła z listy popularnych haseł smile.gif
tiraeth
Nawet jeśli coś takiego istnieje, to zastosowanie nie ma sensu. Dlaczego? Wiedząc, że Twój system pozwala na wybranie hasła ze słownika, wystarczy przepuścić taki słownik przez bruteforce i już po Twoim systemie.

Trochę głupie pytanie, moim zdaniem.
kwiateusz
źle przeczytałeś, tam pisze żeby NIE pozwolić na wybranie takiego hasła

na kurniku jest słownik alternatywny, możesz go użyć jako bazy słów smile.gif
empathon
Cytat(tiraeth @ 21.05.2008, 22:39:37 ) *
Nawet jeśli coś takiego istnieje, to zastosowanie nie ma sensu. Dlaczego? Wiedząc, że Twój system pozwala na wybranie hasła ze słownika, wystarczy przepuścić taki słownik przez bruteforce i już po Twoim systemie.

Trochę głupie pytanie, moim zdaniem.

Ktoś tu nie czyta ze zrozumieniem: _nie pozwolić_ winksmiley.jpg

@TomASS: sprawdź po prostu siłę hasła: duże/małe litery, cyfry, znaki. Hasło spełniające te wymogi na pewno nie znajduję się w takim słowniku.
tiraeth
Oj, uciekło mi nie winksmiley.jpg Następnym razem z BBCode'm pisać biggrin.gif Co ja mam się doczytywać biggrin.gif
.radex
Ty leniu biggrin.gif Kto, jak kto, ale zwykłym userem to Ty nie jesteś tongue.gif
lectric
moze prosciej bedzie wprowdzic wymog tworzenia hasla z duza litera + jakas cyfra ?
tiraeth
Nie lepiej się w siłę hasła pobawić? Trochę algorytmów w internecie możesz znaleźć...
lectric
o tym mowa tylko konieczna w tym przypadku jest ustalona pewna granica, ktora decyduje o zaakceptowaniu hasla przez system.
Ze slownikami jest problem taki ze musze byc w miare aktualne.
empathon
Panowie opanujcie się. Piszecie każdy sobie, nie czytając postów innych, wtrącając zbędne uwagi nie wnoszące nic do tematu (radex_p).
To Hydepark ale zachowajcie jakiś poziom dyskusji.
TomASS
Ej chłopaki, wyraźnie proszę o słownik haseł, wiem, że mogę użyć algorytmów do sprawdzania siły hasła itp.... jednak muszę użyć także słownika - to nie mój wymysł.
1010
www.sjp.pl
kris2
sjp.pl to rewelacja smile.gif
dzieki guitar.gif
1010
To jest dawny słownik alternatywny od kurnika. Przybrał nową nazwę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.