Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS]Ksiązka vs video
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rybenia
Witam,
chciałbym się nauczyć wkoncu Php,html, css i mam do was pytanie.

Co lepiej sobie kupić:
Ksiązke?
Kurs video

Kurs video php trwa
Cytat
6 godzin 7 minut 38 sekund

Kurs HTMl&CSS trwa
Cytat
6 godzin 9 minut 53 sekundy

Wiec proszę o pomoc.
pozdrawiam
nevt
pomyśl, że chcesz ponownie (albo już) zdać maturę z matematyki, chemii albo fizyki...
co wybierzesz, żeby się przygotować?

1. kusrs video - całe 6 godzin 7 minut 38 sekund ...
2. zestaw porządnych, przedmiotowych podręczników....

chyba juz znasz odpowiedź na swoje pytanie questionmark.gif

na początek wcale nie musisz wydawać pieniędzy, potrzebujesz komputera, łącza do internetu.
ściągasz publicznie dostęny soft, np.: serwer www Apache, serwer bazy danych MySQL, PHP
a w internecie znajdziesz tyle darmowych manuali, kursów i porad, że obejdziesz sie bez drukowanych książek (które na marginesie często są bardzo przestarzałe - wiadomo - świat komputerów rozwija się błyskawicznie, a cykl wydawniczy swoje musi trwać...)

jeżeli już koniecznie chcesz inwestować w coś pieniądze, to zapisz się na profesjonalny kurs angielskiego. otworzy to przed tobą dostęp do wszystkich zasobów w sieci.

powodzenia.
.radex
ZDECYDOWANIE książkę.
Crozin
Kupując książkę wydrukuj sobie odrazu erretę do niej i powklejaj na odpowiednich sronach winksmiley.jpg
Wg mnie to co napisał @nevt jest zlepszym rozwiązaniem. Zainwestuj w ang. A jeżeli znasz ten język bardzo dobrze - to właśnie zaoszczędzileś kilkaset złotych winksmiley.jpg
hateman
I tak najwięcej nauczysz się w praktyce.
A żeby rozwiązywać konkretne problemy, które wyrosną na drodze to lepiej wertować książkę i internet, a nie VIDEO sciana.gif
kwiateusz
no i video nie ma skorowdzu zeby szybko znaleźć jakas funkcje, do tgo jak ostatnio w skzole puscili video z nauka php to myslałem że ten rzutnik rozwale, kilka razy było użyte echo i za kazdym razem inaczej raz z nawiasem, raz bez, potem nagle print...
.radex
Takie wideo zwykle tworzą początkujący, którzy mają za dużo czasu.
rybenia
Video chcialem kupic na allego. Jak by nie patrzeć koleś nie ma tylko jedengo kursu.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?u...517&gr_id=2
Pozdrawiam.
angielski znam niezle.
zwierzolak
Moim zdaniem dobra książka jest niezastąpiona. Tutoriali masz mnóstwo - niektóre są dobre, inne beznadziejne. Można się z nich wiele nauczyć, ale dobrze jest mieć pod ręką książkę, która systematycznie obejmuje całość zagadnienia, a nie tylko różne szczątki, że tak powiem :-)
piotrooo89
ja też optuje za książka... ja mam PHP5 Biblia Helionu i się sprawdza.

btw. lepiej mieć czego dotknąć niż jakąś płytkę od kolesia który uczy sie dopiero i chce wielką karierę zrobić, książka ma klimat.
kbsucha
Zdecydowanie książka, ja do nie dawna żyłem na artykułach w internecie, aż ostatnio kupiłem książkę o PHP5 i w tydzień dowiedziałem się więcej, niż przez miesiące przeglądania artykułów, blogów itp. Tak mi się spodobało, że już wypatrzyłem kolejną interesującą mnie publikacje. Gdzieś na forum jest obszerny wątek o książkach tam znajdziesz wszystkie informacje, potrzebne do zaopatrzenia się w dobrą pozycje.

Pozdr
rybenia
No to wielkie dzięki. Niedługo kupie ksiązke. I bierzemy się do pracy winksmiley.jpg
empathon
Zadaj sobie jeszcze pytanie: "Czy przy okazji książka nie powinna zawierać również poradnika kucharskiego?"

Do tych zagadnień potrzebujesz _książek_ a nie _książki_. Osobno PHP, osobno HTML CSS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.