Lajne2
26.05.2008, 11:22:44
Witam,
Moze mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie jest zrobione to podświetlenie?
http://familijnydom.pl/index.php?s=radom#widokmam dostęp do kodu strony, podświetlenia są porobione na jakiś współrzędnych pól. Poproszono mnie o delikatna zmiane tych podświetleń, ale nie mam pojęcia jak to ugryść. prosze o pomoc
mike
26.05.2008, 11:35:43
Dostałeś zlecenie a nie wiesz jak je wykonać, co?
No cóż, jak czegoś nie wiesz to nie zarobisz, prawda? Czemu więc nie założyłeś tego wątku na Giełdzie Ofert?
Zaoferuj zapłatę to Ci to ktoś zrobi to za Ciebie.
Lajne2
26.05.2008, 11:42:54
mylisz się, właśnie w tym problem, że nie robie tego za pieniądze. Od szwagra pieniądze głupio brać

Poprostu poprosil mnie, żebym im to troche naprawił, bo poprzedni administrator powpisywał złe dane i zmył się...
Berg
26.05.2008, 11:45:16
Kłania się lektura kursu o JavaScript, szczególnie zdarzenia mouseover i obsługa styli.
Cysiaczek
26.05.2008, 11:49:11
Wiem, że nie wypada, ale... Pewnie mu nie zapłacili i dlatego sie zmył ;]
Pisz, z czym konkretnie masz problem. W skrypcie masz ładne funkcje (nawet bardzo ładnie napisane, więc pewnie ten admin nie był taki zły ;p) i jeśli nie umiesz JS, to już niestety, ale Twój problem. Będą konkrety programistyczne - będzie pomoc.
Pozdrawiam
Lajne2
26.05.2008, 12:08:56
chodzi mi konkretnie o podświetlanie konkretnych mieszkań. Obraz pietra jest w png Nie wiem jak zmienić kształty tych podświetleń, np jakby zmienił się wygląd mieszkań. W jaki sposób są robione te pola podświetleń(położenie, rozmiar etc)
ogólnie ten skrypt nie jest chyba zbyt funkcjonalny, w IE i firefoxie na różne sposoby rozjeżdzają się te podświetlenia, numery mieszkań etc.
ayeo
26.05.2008, 12:10:19
Mnie zastanawia tylko, czemu dałeś tag PHP w tytule tematu, a w opisie Javascript...
mike
26.05.2008, 12:18:29
Cytat(Lajne2 @ 26.05.2008, 13:08:56 )

W jaki sposób są robione te pola podświetleń(położenie, rozmiar etc)
1.
HTML <map> tag2.
JavaScript onmouseover eventMiłej lektury.
mistermagister
10.06.2008, 21:26:22
Cytat(Lajne2 @ 26.05.2008, 12:42:54 )

mylisz się, właśnie w tym problem, że nie robie tego za pieniądze. Od szwagra pieniądze głupio brać

Poprostu poprosil mnie, żebym im to troche naprawił, bo poprzedni administrator powpisywał złe dane i zmył się...
Zarejestrowałem się pod tym nickiem gdyż nie było wolnej nazwy przyjaznej dla mnie.
Chciałem tylko napisać, że ten człowiek
[ciach]
Pozdrowienia
/od itsme
Prowatne spory nas nie interesuja to nie jest miejsce do zalatwiania tego typu spraw
Ponadto jezeli masz multikonto to ban ...
zamykam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.