Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieuzasadniony Timeout skryptu PHP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
rakowaty
Witam,

Mam taki problem i nie bardzo wiem co z nim zrobic...

Potrzebuje wyslac na raz wiele MMSow - do tego uzywam petli i fsockopen - mniej wiecej tak:

foreach(.....) {
$fp = fsockopen($url,80, $errno, $errstr, 10);

if (!$fp) {
echo "$errstr ($errno)<br />\n";
}
else{
fputs($fp, $all);
fclose($fp);
}
}

No i dziala super jesli otworze 100-200 procesow na raz, jak jest ich wieceh (testowalem z 272) to czesc sie wysyla do konca a wszystkie koncza sie rowno po 3 minutach bez wzgledu na stan processu - tak jakby timeout zadzialal ALE max_execution_time w php i wszystkie timeouty w apachu sa ustawione na 300sec czyli 5 minut exclamation.gif! Zupelnie nie wiem skad takie cos sie bierze exclamation.gif

Czy ma ktos jeszcze pomysl co gdzie sprawdzic?? Uzywam Apacha 1.3 i php 4

No i znalazlem problem - jak zwykle oczywisty i najtrudniejszy do znalezienia... serverowi sie konczyla pamiec po prostu i przerywal dzialanie wszystkich procesow - nie wiem czy to normalne ale tak sie dzialo... jak dodalem w petli cos co spowolnilo wysylanie to przy odpowienim spowolnieniu mialem 100% wyslanych tylko trwalo dlugo ale poszlo wszystko jak tylko przyspieszylem wysylanie i pamiec zblizyla sie do zera - ciach i wszystkie procesy przerywane....

Troche dziwne ale tak to wyglada..

Dodam ze tylko 1GB na serwerze
webdice
set_time_limit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

P. S. Dodaj bbcode.
nitro18
Na początku skryptu umieść set_time_limit(0) przez co zniesiesz ograniczenie czasu wykonywania skryptu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.