coś mi nie trybi - prosiłbym o wskazówki.
mam taki o to formularz:
Kod
<form method="post" name="forma">
<input type="checkbox" name="1"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[1]" onclick="zaznacz(1);" /><br>
<input type="checkbox" name="2"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[2]" onclick="zaznacz(2);" /><br>
<input type="checkbox" name="3"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[3]" onclick="zaznacz(3);" /><br>
<input type="checkbox" name="4"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[4]" onclick="zaznacz(4);" /><br>
...
</form>
<input type="checkbox" name="1"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[1]" onclick="zaznacz(1);" /><br>
<input type="checkbox" name="2"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[2]" onclick="zaznacz(2);" /><br>
<input type="checkbox" name="3"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[3]" onclick="zaznacz(3);" /><br>
<input type="checkbox" name="4"> Ilość: <input type="text" name="ilosc[4]" onclick="zaznacz(4);" /><br>
...
</form>
na końcu wstawiłem wielokropek, ponieważ forma jest generowana przez php w zależności od wyników pobranych z bazy (pól może być 4, ale może być też ich 100).
chodzi o to, by po wpisaniu czegoś w polu
Kod
<input type="text" name="ilosc[4]" onclick="zaznacz();" />
był automatycznie zaznaczany Kod
<input type="checkbox" name="4">
a automatycznie odznaczany, gdy input będzie pusty lub zostanie do niego wpisana wartość 0 (ta funkcja ma działać dla wszystkich pól).oto funkcja zaznacz (mam tylko zaznaczanie po kliknięciu na edita, prosiłbym też o wskazówki jak resztę napisać):
Kod
function zaznacz(prod_id)
{
document.getElementById(prod_id).checked = true;
}
{
document.getElementById(prod_id).checked = true;
}
tak więc prosiłbym o wskazówki, bo jakoś nie mogę nic wymyśleć ... będę mocno wdzięczny !
pozdrawiam,
Miłosz