Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmiana fraz w pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
spyki
Witam. Musze wgrać baze,ktora ma 12Mb i do tego nazwy tabel w skrypcie,a backupie są różne...
tutaj jest przykład jednej linijki:
  1. INSERT INTO `opisy` (`id`, `kategoria`, `tresc`, `kto`, `licznik`, `data`, `aktywny`) VALUES (70404, 39, 'MojeSerceWciazDoCiebieBije!!:*:*muaa...TesknieSkarbieMoj\r', 1, 0, 1131570681, 1);

Chciałbym,żeby skrypt:
1) zmieniał tabele `opisy` na `mygad_descs`
2) zmienił kolumne:
`kategoria` na `cat_id`
`tresc` na `text`
`data` na `time`
`kto` na `author`
`licznik` na 'pts`
`aktywny`na 'active`

No i żeby odrazu to zapisał do tego pliku...

Mam nadzieję,ze znajdzie się jakiś dobry człowiek,który pomoże. Z góry wielkie Thxx
spyki
Mam jeszcze jedno pytanie.
W zapytaniach są " przez co skrypt wywala alerty. Chciałem wiec zrobić wczytywanie z pliku i żeby wykasowało znaki " i nic nie wstawiało za nie i zrobiłem tkai skrypt:
  1. <?
  2. $local_file = 'part1.sql';
  3. $text = readfile($local_file);
  4. echo $text.'<br><br><br>';
  5. $st = array("\"","INSERT INTO","`id`","`opisy`","`kategoria`","`tresc`","`kto`","`licznik`","`data`","`aktywny`",");");
  6. $nw = array("","","id","mygad_descs","cat_id","text","author","pts","time","active","<br>);");
  7. $new = str_replace($st,$nw,$text);
  8. echo '<b>Wynik:<br><br></b> '.$new.'<br>';
  9. ?>

Próbowałem też w tablicy zamienić " na ' albo usunąć pierwszy element,ale i tak skrypt nie chciał niczego zamienić..Prosze o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.