sytuacja jest taka:
wyświetlając tekst na stronie robię tak: odczytuję plik tekstowy (tablica) i każdy element tablicy umieszczam w paragrafach HTML. Dzięki temu rozwiązaniu (tablica zamiast wyświetlenia pliku jako jednej całości) stworzyłem sobie możliwość dodania obrazka przy każdym paragrafie nie umieszczając kodu obrazka w stronie (wgrywane obrazki przyjmują nazwę która jest kolejnym kluczem tablicy). to wszystko działa dobrze, więc problem jest gdzie indziej.
problem:
podczas edycji pliku tekstowego skrypt sam dopisuje mi do pliku dwie spacje, przejście do nowej linii i tabulator. Dopiero po tym pojawia się treść pliku (nawet gdy w edytorze gedit edytuję plik, to skrypt go "poprawia" podczas edycji) i nazwy obrazków przestają odpowiadać już paragrafom (na dodatek przechodzą do wyższych paragrafów z każdą edycją, bo skrypt znów dopisuje swoje znaki).
powinno być tak:
paragraf1
paragraf2
paragraf3
a jest tak:
//w tej linii są dwie spacje
paragraf1 //przed tym paragrafem jest tabulator, ale tu na forum go nie widać
paragraf2
paragraf3
poniżej podaję kod PHP odpowiedzialny za edycję pliku:
<?php { // funkcja aktualizacji treści $ktory=$_POST['pozycja_menu']; $tresc=$_POST['tresc']; $fileName=$folder_podstron.$ktory.'.html'; { if($fout!=FALSE) { } } { if($fin!=FALSE) { { $c.=$x; } } } } ?>
czytałem w manualu coś o tym, że jest różnica pomiędzy parametrem 'w', a 'w+' i, że tam komuś skrypt kasował znaki, ale u mnie one się dodają zamiast kasować.
Proszę o pomoc