Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pomysł na pracę inżynierską
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zzeus
Witam, muszę sobie wymyślić co chciałbym robić na pracę inżynierską, ale jakoś brak mi pomysłu. Może ktoś z was ma jakiś ciekawy temat, który by się nadawał. Technologia wykonania php, html, js, smarty, css, sql. Może to być również również rozszerzenie do już istniejącej aplikacji.

Pozdrawiam
bełdzio
wez temat powiazany z php na ktorym znasz sie najlepiej i pisz smile.gif
zzeus
No to nie jest takie proste, muszę napisać jakąś aplikację smile.gif
phpion
Ja jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej nt. "Optymalizacja wydajności serwisów internetowych". Temat ciekawy (lecisz przez HTML, CSS, PHP i kończysz na MySQL), a na końcu muszę wykonać 2 strony: jedną totalnie badziewną pod względem kodu oraz drugą, która będzie możliwie zoptymalizowana pod kątem wydajności. Gdybyś obrał taki temat (lub podobny) moglibyśmy się wymienić materiałami winksmiley.jpg
Cysiaczek
Przenoszę na Hydepark, a autora proszę o czytanie regulaminu forum przed napisaniem kolejnego posta/tematu
LonelyKnight
@phpion - właśnie miałem zaproponować taki temat smile.gif Ciekawa sprawa. Jednak rozwinąłbym jeszcze temat o profilowanie aplikacji + podejście sprzętowe.

Pomocne linki:

http://talen.jogger.pl/kategoria/duze-portale/
http://antyweb.pl/category/wywiady/
zzeus
A może jakieś extension do Joomla, tylko jakie ? Ma ktoś rozeznanie co by tam było potrzebne ?
lucassus
Cytat(phpion @ 9.06.2008, 20:21:56 ) *
Ja jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej nt. "Optymalizacja wydajności serwisów internetowych". Temat ciekawy (lecisz przez HTML, CSS, PHP i kończysz na MySQL), a na końcu muszę wykonać 2 strony: jedną totalnie badziewną pod względem kodu oraz drugą, która będzie możliwie zoptymalizowana pod kątem wydajności. Gdybyś obrał taki temat (lub podobny) moglibyśmy się wymienić materiałami winksmiley.jpg

Czy ta praca zostanie gdzieś opublikowana?
Z chęcią bym poczytam o optymalizacji wydajności aplikacji www winksmiley.jpg
zzeus
Ja także byłbym zainteresowany, bo będę pisał na powiązany temat.
AdamAdax
Witam serdecznie, tak się składa, że to mój pierwszy post na tym forum;]

A propos pisania pracy inżynierskiej to ja obrałem sobie temat "Obiektowe możliwości PHP5 na przykładzie aplikacji internetowej"
Jako aplikacja wykonany był system do obsługi Gabinetu Weterynaryjnego.

Praca podzielona była na 3 rozdziały, gdzie w pierwszym opisałem troche teorii o obiektowości PHP5, o bibliotece PDO oraz o systemie szablonów OPT.
Drugi rozdział to projekt systemu w UML'u w skład którego wchodziły diagramy: przypadków użycia, sekwencji, klas, pakietów oraz dodatkowo scenariusze.
Ostatni rozdział to implementacja systemu. Pokazane niektóre kluczowe funkcjonalności:]
Prace pisało się fajnie i została oceniona na 5;)

Może własnie coś w tym stylu? Albo np opisz jakiegoś ORM'a do PHP5. (Propel lub Doctrine).

Pozdrawiam.
matisq
a może system operacyjny w php biggrin.gif
sznurek33
Witam, piszę pracę inżynierską, temat: serwis internetowy dla firmy zajmującej sie produkcją oraz sprzedażą folii. Problem w tym, że pomysł na aplikacje mam, połowe pisania(PHP) praktycznie mam juz za sobą, ale nie mam pomysłu co mogę zawrzec w części teoretycznej pracy mam 1. historie PHP, nie wiem moze dac serwer apache, czy ogolnie o serwerach a pozniej dlaczego wybralem apache??, baza Mysql, macie jakies pomysły questionmark.gif? częśc UML, diagramy, przypadki użycia są, ale co z tą teoriąquestionmark.gif? pozdrawiam, (może jakiś kontakt z osobą która pisała na podobny temat)
nitro18
a można samemu zaproponować temat pracy inżynierskiej? Bo robię specjalizację systemy operacyjne, i czy mogę pisać zamiast głupot o SO to o PHP
Kocurro
Ciężko Ci będzie - zależy jaka uczelnia, zależy u kogo itp. itd. Ogólnie temat musi zahaczać o specjalizację.

pozdr.
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.