Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer dla serwisu ala wrzuta,maxior,youtube
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Witam
Poszukuje jakiegoś serwera na początek, który mógłby wytrzymać hostowanie filmów wyświetlanych za pomocą web flash playera.
Serwer taki powinien mieć spory transfer bo co chyba podstawa. Musi też mieć możliwość doinstalowania oprogramowania takiego jak ffmpeg.

Co radzicie na początek? Bo jak już słusznie jeden użytkownik zauważył w innym moim temacie , że lepiej zacząć od czegoś małego za mniejszą kasę, a potem to po prostu zmienić jak serwis się rozrośnie.

Będę wdzięczny za wszelkie propozycje, porady itp.
Pozdrawiam
sniezny_wilk
Sam korzystam to mogę polecić webh i VPS, to taki można powiedzieć virualny dedyk w którym współdzielisz zasoby, ale masz dostęp do wszystkich możliwych opcji. Ja sam mam PHP, ffmpeg'a, apacha, SSL'a, SVN'a i kilka innych opcji za całkiem przystępną cenę. Do testów i małego ruchu nadaje się znakomicie. Później możesz się rozejrzeć za dedykiem np ovh.pl - podobno dobra cena za dobrą jakość, ale sam nie korzystałem. Dedyki home.pl są dużo droższe, ale jakość bardzo dobra, no i wyjście "na świat" też się liczy. Z tego co wiem home.pl ma data center w Polsce, więc pewnie pingi będą zadowalające.
webh faktycznie taki i można z nim zacząć testowanie.
ovh.pl wydaje się być idealny ale....
Cytat
Ograniczenia w korzystaniu

W celu zagwarantowania najlepszej jakości usług, niektóre usługi mogą być uruchamiane na specjalnych warunkach.
Ponadto, zabronione jest uruchamianie następujących projektów:

* wideo
* streaming
* serwery obrazów zawartości

Aby korzystać z następujących usług, niezbędne jest zamówienie usługi VIP.
Gwarantuje ona priorytetowe i ciągłe przesyłanie danych w sieci OVH.

to niestety uniemożliwia zakup ovh.pl

Ceny dedyków homa są zastraszające.....nie wiem jak z jakością, mam teraz u nich serwer Buissness Pro najdroższy z współdzielonych i nie jestem do końca zadowolony (error 503 itp...)
sniezny_wilk
Na http://www.webhostingtalk.pl/ jest całkiem dużo informacji o serwerach, opinie itp, tu generalnie są ludzie zajmujący się PHP.. (nie jestem związany z serwisem, mam nadzieję, że mogę sobie pozwolić na taką "reklamę").
widmo17
www.webd.pl, kilka znajomych ma i są zadowoleni, osobiście nie tesowałem
KR2615
webd nie daje żadnych mozliwości na doinstalowanie oprogramowania. Serwerownie mają w Gdansku. Prawdopodobnie na laczach Crowleya. Działa w Polsce bardzo płynnie. Ogolnie mowiac hosting nadaje sie tylko pod prosta strone w php + mysql. Testowalem i nie ma zarzutow, jedynie czasami wieczorna pora FTP wolno chodzi.

Jesli chodzi o OVH to polecam jak najmocniej. Dosyć dobre usługi za śmiesznie małe pieniadze. Jeśli nie potrzebujesz dużo miejsca to możesz nabyć RPSa Zaznaczam ze nie oplaca sie do niego dokupowac pojemnosci. Za dwa razy wieceksza oplata masz juz najtanszego dedyka z dyskiem 250GB. Polecam też Ci przejrzeć całą ich ofertę. Transfer maja spoko luz, serwery też dość dużo wytrzymują. Nie wykorzystuje ich pod hosting WWW ale sądze że pod content do serwisów a la wrzuta wystarczą.
sniezny_wilk
@ksysinek, co to znaczy, że nie dają możliwości na doinstalowanie oprogramowania ?
KR2615
Brak dostępu SSH do serwera a jak ich prosiłem, żeby ich serwer FTP uczynili FXPable, tak, żeby można było prosto przerzucić cała zawartość katalgou z innego serwera to mi odmówili.
sniezny_wilk
Cytat(ksysinek @ 20.06.2008, 21:34:14 ) *
Brak dostępu SSH do serwera a jak ich prosiłem, żeby ich serwer FTP uczynili FXPable, tak, żeby można było prosto przerzucić cała zawartość katalgou z innego serwera to mi odmówili.

Ja mam swobodny dostęp do SSH.
KR2615
Ciekawe skąd? Nie widzę żeby oferowali taka usługę. Pewnie masz względy u admina, mieszkasz z nim po sąsiedzku, kupujesz piwo w LIDLu (niepotrzebne skreślić). Nie wszyscy jednak są traktowani na takich samych warunkach więc to nie powód żeby zachwalać ten hosting
sniezny_wilk
Cytat(ksysinek @ 21.06.2008, 15:29:38 ) *
Ciekawe skąd? Nie widzę żeby oferowali taka usługę. Pewnie masz względy u admina, mieszkasz z nim po sąsiedzku, kupujesz piwo w LIDLu (niepotrzebne skreślić). Nie wszyscy jednak są traktowani na takich samych warunkach więc to nie powód żeby zachwalać ten hosting

Nie znam admin'a, nie wiem gdzie mieszka, nie kupuje piwa w **** (winksmiley.jpg) bo oni nie dają dostępu do SSH, ale mam to co jest napisane w specyfikacji usługi.
Liko
Cytat(sniezny_wilk @ 22.06.2008, 22:21:12 ) *
Nie znam admin'a, nie wiem gdzie mieszka, nie kupuje piwa w **** (winksmiley.jpg) bo oni nie dają dostępu do SSH, ale mam to co jest napisane w specyfikacji usługi.

WEBH.pl != WEBD.pl
sniezny_wilk
Cytat(Liko @ 22.06.2008, 21:50:02 ) *
WEBH.pl != WEBD.pl

Masz rację, nie zauważyłem posta ~widmo17 i sądziłem, że ~ksysinek odnosi się do hostingu który ja zaproponowałem. W takim razie sorry za niepotrzebną dyskusję smile.gif
KR2615
@sniezny_wilk to tera wiemy, że mówimy o dwóch innych firmach. W takim razie wypowiedz się, co sądzisz o Webh.pl. Miałeś od nich hosting? Czy oni nie robią tak, że kupują dedyki w serwerowniach Niemieckich, Francuskich oraz Polskich, jak piszą na swoich stronach, i dalej odsprzedają je klientom ?

edit:
Nie myliłem się.

s2.webh.pl [91.121.143.118] to OVH
a s4. webh.pl [80.86.83.121] odpowiada z IP niemieckiego webperoni.
sniezny_wilk
Cytat(ksysinek @ 23.06.2008, 15:01:02 ) *
@sniezny_wilk to tera wiemy, że mówimy o dwóch innych firmach. W takim razie wypowiedz się, co sądzisz o Webh.pl. Miałeś od nich hosting? Czy oni nie robią tak, że kupują dedyki w serwerowniach Niemieckich, Francuskich oraz Polskich, jak piszą na swoich stronach, i dalej odsprzedają je klientom ?

edit:
Nie myliłem się.

s2.webh.pl [91.121.143.118] to OVH
a s4. webh.pl [80.86.83.121] odpowiada z IP niemieckiego webperoni.

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale skoro sprawdziłeś to zapewne tak jest. Co nie zmienia faktu, że jestem zadowolonych z ich usług. Wysoka niezawodność + dobra obsługa klienta, jakoś do ceny też ma się bardzo dobrze, a to mi w zupełności wystarczy. Ogólnie po kilku miesiącach korzystania, jestem zadowolony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.