Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sprawdzanie wydajności skryptów php
Forum PHP.pl > Forum > PHP
zzeus
Witam, szukam sposobu na sprawdzanie wydajności skryptu php, czas wykonania, zużyta pamięć itd. Rozwiązanie musi być pod Windowsa, coś na wzór xdebug + kcachegrind pod linuxa.

Pozdrawiam
nospor
pod windowsem masz xdebug + cachegrind (pod linuxem kcachegrind, pod windowsem cachegrind - bez k winksmiley.jpg )
zzeus
Dzięki wielkie o to mi chodziło. A możesz mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć informacje o tym ile pamięci podczas wykonywania zeżarł mój skrypt ?

Pozdrawiam
phpion
Może nie do końca trafię w temat, ale do testowania wydajności serwisów internetowych zdecydowanie polecam JMeter. Wystarczy spojrzeć na przykłady ilustrujące badanie wydajności aplikacji lub bazy danych. Zdecydowanie polecam!
sobstel
nie mam pod ręką xdebuga i kcachegrind, ale można użyć w tym celu funkcji memory_get_peak_usage" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i memory_get_usage" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual a także analogicznych xdebugowych xdebug_peak_memory_usage() i xdebug_memory_usage().
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.