Jestem nowicjuszem jeśli chodzi o programowanie w PHP. Uczę się od niedawna. Na początek postanowiłem przepsiac stronę z .html do .php. Poprzednia wersja zawierała 13 plików .html w 77% o tej samej zawartości, nowa wersja, napisana przeze mnie w .php to jeden plik który includuje zawartośc z odpowiednich plików .txt. Skrypt wygląda tak:
<? { include("txt/index.txt"); } if ($kategoria == "tvk" && $id == "") { include("txt/telewizja.txt"); } if ($kategoria == "tvk" && $id == "2") { include("txt/oferta.txt"); } if ($kategoria == "tvk" && $id == "3") { include("txt/reklama.txt"); } if ($kategoria == "tvk" && $id == "4") { include("txt/informacje.txt"); } if ($kategoria == "tvk" && $id == "5") { include("txt/program.txt"); } if ($kategoria == "tvk" && $id == "6") { include("txt/regulamin.txt"); } if ($kategoria == "net" && $id == "") { include("txt/net.txt"); } if ($kategoria == "net" && $id == "7") { include("txt/net_oferta.txt"); } if ($kategoria == "net" && $id == "8") { include("txt/technologia.txt"); } if ($kategoria == "net" && $id == "9") { include("txt/hotspot.txt"); } if ($kategoria == "net" && $id == "10") { include("txt/pomoc.txt"); } if ($kategoria == "net" && $id == "11") { include("txt/rules.txt"); } if ($kategoria == "kontakt") { include("kontakt.txt"); } ?>
Całość stworzyłem na serwerze OVH 90 PLAN. Wszystko działało i działa bez zarzutów. Cieszyłem się, że z mojego pierwszego prototypu wyszedł działający site. Postanowiłem wgrac gotową strone na jej miejsce przeznaczenia, czyli hosting.internetdsl.pl. Niestety tu już nie było tak pięknie: po kliknięciu w jakikolwiek odnośnik na stronie includowała się zawartość txt/index.txt
Czy jest to wina serwera TP czy ja mam coś u siebie nie tak?
Z góry dziękuję za chęci pomocy