Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podgląd zmian
Forum PHP.pl > Forum > PHP
magproject
Witam!

Mam CMS do stronki w którym mogę:
- modyfikować menu składające się z odpowienio ustawionych grafik
- dodawać newsy
- dodawać produkty
- dodawać kategorie
- zarządzać banerami na stronie
Wszystkie dane oczywiście trzymane są w bazie. I teraz mam taki problem, ponieważ muszę do tego systemu dorobić podgląd zmian, tzn np dodaję nową pozycję w menu i mam możliwośc pogdlądu strony ale żeby zmiany nie były widoczne dla usera, dopiero jak zaakceptuję wygląd strony to będzie to widoczne dla wszystkich. Czy ktoś spotkał się może z takim problemem i podpowie mi jakiś dobry patent na to?

Pozdrawiam
darecki
Tak na szybko biggrin.gif (tok myślenia):

1. Tworzysz tabele w której będziesz trzymał historię zmian strony (tytuł i treść)
2. Użytkownik zapisując zmiany w treści strony zapisuję ją do historii (tabela z historią)
3. Uprawniony użytkownik przegląda historię zmian i ją akceptuje
4. Jak użytkownik akceptuje skrypt podmienia dane z tabeli historia i wstawia w docelowe miejsce (dodatkowo zmienia status na zaakceptowane oraz może jeszcze dany wpis usunąć z tabeli historii)
marcio
Po co robic 2 tabele normalnie robisz takie cos masz tabele zapisujesz co chcesz zmienic i dajesz status na 1 gdy user zaakceptuje to ma status na 2 i wyswietlasz tylko te ze statusem 2 albo zmieniasz czy to co tam masz robic

@up chyba ze tobie o to chodzilo tylko cie zle zrozumialem smile.gif
magproject
Chyba pomysł z tworzeniem tabeli dla historii to odpada, bo musiałbym dla wszystkich tabel tak zrobić co w konsekwencji da mi drugi, blizniaczy serwis, to zbyt komplikujące rozwiązanie.
Ze statusem chyba będzie mniej ingerencji w system, tylko czy na pewno... Życie pokaże smile.gif

Jak by ktoś miał jeszcze jakiś ciekawy pomysł to byłbym wdzięczny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.