dzajko
19.06.2008, 11:09:36
Witam
Mam taki problem:
napisałem kod html to niego podpiałem skrypty js, moj z funkcjami + biblioteke prototype. Sprawa wyglada w ten sposub ze jezeli odpalam stronke u mnie na kompie wszystko smiga, cała js, ajax nie ma problemu, umieszczalem na serwerze zewnetrzynym i u mnie chula ale jezeli ospalam stronke na innym kompie js tak jakby nie dzialala. Po kliknieciu na link nie laduje podstron itp. Po prostu zero reakcji, a najciekawsze jest to ze nie wiedzac w czym moze tkwic problem zainstalowalem na 2 komputerze firebug-a i po wlaczeniu nagle wszystko zaczyna dzialac.
Mam u siebie postawionego krasnala, ale wystuacja jest identyczna jezeli wyslalem pliki na serwer zwenetrzny.
Jestem laikiem i po prostu byłbym wdzieczny za pomoc i podpowiedz.
Pozdrawiam
simple programmer
19.06.2008, 12:39:58
A ) Drugi komp mial wyłączony JS.
B ) Czy testowałeś na tej samej przeglądarce?
Niestety IE czasami dyskryminuje ajaxa jak się nie napisze dobrze kodu, a pod FF działa ok.
dzajko
19.06.2008, 12:46:26
Witam
Testowalem na 3 przegladarkach i umnie jest ok, na 2 kompie js jest wlaczona. Ajax u mniedzala w IE bez problemu.
Ale jest dziwne to ze jak tylko zainstaluje Firebuga na 2 kompie nagle zaczyna dzialc wszystko.
Co to moze byc ?
DeyV
19.06.2008, 15:57:26
sprawdź, czy nie wykorzystujesz jakiś metod Logujących lub Debugujących (console.log? ) powiązanych bezpośrednio w FireBug.
Jeśli to nie to - powiedz, jakie komunikaty błędów dostajesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.