Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wymarzony sklep internetowy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Dandelion
Od jakiegos czasu tworze sklep internetowy jest juz w zaawansowanym stadium rozwoju jednak chcialbym poznac wasze zdanie na temat "Co powinien zawierac idealny sklep".
batman
Zobacz co jest w magento (lub lento - polska wersja) i zobaczysz jak powinien wyglądać sklep internetowy.
mike
Sklep przede wszystkim powinien mieć możliwość śledzenia przesyłki.

Jeśli mi się zechcę to mogę się zalogować i mam wiedzieć czy przesyłka jest opłacona, czy kasa wpłynęła, czy jest kompletowana i kiedy dokładnie została wysłana.

To jest podstawa.
sobstel
Wymarzony sklep powinien posiadać to co chce klient (często jest na odwrót: klient dostaje to co ma sklep czy chce czy nie). Może za krótko żyje na tym świecie, ale nie widziałem rozwiązań uniwersalnych, które by wszystkim odpowiadały. Moim zdaniem wymarzony sklep powinien mieć tylko podstawową funkcjonalność, a reszte na zasadzie rozszerzeń i pluginów, tak aby dało się to łatwo wdrażać pod wymagania (prawie) każdego klienta.
dr_bonzo
^^ to co napisal sopel: 50-90% funkcjonalnosci to standard: funkcje przynoszace zysk, analizujace klienta, ulatwiajace zycie klientowi, a reszta to dostosowanie do biznesu danego sklepu
ayeo
wymarzony sklep dla właściciela czy kupującego?
netvalue
pownien mieć ceny produktów -70% snitch.gif
Na poważnie, to jeśli robiłbyś dedykowany konkretnej branży sklep internetowy , to z powodzeniem możesz dać "popis" w pozostałych przypadkach bierz przykład z "przodowników" open source.
Dandelion
Cytat(ayeo @ 21.06.2008, 01:14:57 ) *
wymarzony sklep dla właściciela czy kupującego?

dla jednego i drugiego winksmiley.jpg

np: Interfejs sklepu po stronie klienta

dobre filtrowanie katalogu produktow z wykorzystaniem ajax itp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.