Cytat(l0ud @ 25.06.2008, 10:34:48 )

Pamiętaj, że możesz wczytać tylko rozszerzenie które już istnieje w folderze rozszerzeń dla php, a np. nie jest dodane w konfiguracji php.
Na to wpadłem i do "D:\WebServ\apache2\modules" dodałem mój moduł .so, a w php.ini wkleiłem "extension=test.so" (pod taką nazwą widnieje plik), niestety to nic nie dało...
Cytat(l0ud @ 25.06.2008, 10:34:48 )

Pod windowsem możesz wczytać tylko biblioteki .dll (do co dałeś wyżej nie miało prawa działać

) ale lepiej daj sobie z tym spokój, pewnie na 90% serwerów nie będzie to działać...
Właściwie coś o tym czytałem, ale nie sadziłem, że tam czytanie ze zrozumieniem jest wskazane... W końcu mam klienta WebServa, uruchomiony na nim Apache obsługuje PHP, wczytywany moduł uruchamiam za pomocą skryptu w php i wszystko dzieje się za pomocą WebServa, a tu coś czytam, że w Windowsie .so nie ma prawa działać... Ale ok, jeżeli faktycznie Windows sprawia problemy to spróbuje na Linux'ie, w końcu nie jest mi to potrzebne na długo, chce po prostu umieć to wszystko szybko uruchomić i sprawdzić poprawność działania, bo muszę umieć sprawdzić w przeciągu darmowych dni na jakimś serwerze, czy taktowny mi odpowiada i to wszystko obsługuje, tylko w takim razie wszystkie serwery stoją na Linux'ach, by nie mieć takich ograniczeń?
Cytat(wipo @ 25.06.2008, 06:13:38 )

Multithreated to wielowątkowość. Możliwe że masz skompilowany moduł na jakiejś starej maszynie (ten który chcesz załadować) i to on tego nie odsługuje.
Definicje "multithreated" jako "wielowątkowość" już znalazłem, ale właściwie nic mi to nie mówi... Rozwiniesz co to jest? I jak kompilacja na starej maszynie? Chodzi o starą wersje Linux'a? Bo właściwie do kompilacji tego modułu z .c nie wiem jakie zostały wykorzystane pliki nagłówkowe PHP, jakiej wersji ect., bo był to stary Live CD jakby bez dystrybucji... Czy to może wpłynąć na obsługę tego multi~~ i jest możliwość, że nie jest to zależne od Windowsa? Wytłumaczysz mi to jakoś bardziej dokładnie?