wysyłam id uzytkownika ktory jest potrzebny do przypisania autora kawału
$create_table = "create table kawaly ( id INT PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT, tresc TEXT NOT NULL, ocena INT, uzyt_id INT REFERENCES uzytkownicy(id) )";
formularz :
fragment odpowadajacy zdarzeniu dodana kawału
<?php $uz_id=$_GET['uz_id']; { { { $tekst = $_POST['tresc']; $dodaj = "INSERT INTO kawaly SET tresc='$tekst', ocena=0, uzyt_id='$uz_id'"; // jak nie wyswietla po warunku tak tutaj nie wprowadza poprawnie id uzytkownika t lko przypisuje uzyt_id = 0 { } else { } } else } else }?>
Chcem aby ($dodaj = "INSERT INTO kawaly SET tresc='$tekst', ocena=0, uzyt_id='$uz_id'";) prawidłowo wstawiało od tabeli oraz przekierowało wraz z przyjetym $uz_id z wczesniejszej strony na nastepna (echo "<META HTTP-EQUIV='Refresh' CONTENT='3; URL=./index.php?uz_id=$uz_id'>";)
Nie wiem czy kolejność formy przed kodem PHP ma jakies znaczenie, ten jezyk poznaje od 2,5 dni wiec prosze o wyrozumiałość, aha nie mam czasu na wgłebianie sie w sesje, wiem ze tak by było najoptymalniej i bezpieczniej ale powterze nie mam czasu :/ wiec jesli wiecie jak zrobic bez sesji to pomozcie