Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem ze strona
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Amanda
Probowalam wrzucic na serwer sama luzna skorke by potem moc ja przerobic, ale po wrzuceniu moja strona jest biała. Co moze byc nie tak?
Lion_87
moze wyparowała ?! blinksmiley.gif
Qleer
Mógł byś dokładniej opisać co chciałeś wrzucić, gdzie chciałeś wrzucić i o jaką skórkę chodzi ?
Amanda
na serwer cba chciałam wrzucić skórkę wraz z całym katalogiem. To był luźny themes pobrany z jakiejś tam strony. wrzuciłam te pliczki luzem i chciałabym pod tą daną skórkę zbudować swoją stronę bez wgrywania Cmsa, no ale jak wrzuciłam, tak strona przekierowuje mnie na strone glowna cba.pl
Lion_87
a wrzuciłaś plik index?
emanuel
Hosting cba.pl ma błędna obsługę błędu 404 brak subdomeny lub strony do której jest wywołanie przekierowuje na stronę główną serwera. Znaczy błędnie wpisałaś adres lub próbujesz wywołać nieistniejący plik.
Amanda
tak mam plik index.php no to jaki hosting polecasz skoro z cba cos nie tak jest? Adres na pewno dobrze wpisalam
lewy87r
adres dobrze albo i zle ;] moze ci automatycznie nie czyta index.php ;] a co za tym idzie to wpisujac adres daj dostep odrazu do pliku index.php ;] (musi byc zawarty w adresie ;] jak dalej biala strona ;] to skasuj plik .htaccess ;] czasami takjest z tymi durnymi serweramize jak jest plik htaccess to nie czyta strony ;]
emanuel
To problem czego potrzebujesz? Też mam coś na CBA.pl ale zmagam się z serwerem bazy i błędem 500.
Mocno zastanawiam się czy tam zostać dopóki nie zabrałem się za pozycjonowanie.

Wiele "darmowych" hostingów ma zamiast 404 przekierowanie na główna stronę serwisu bo nie są darmowe tylko bezpłatne a to różnica żyją z reklamy.
A jak ktoś błędny adres wpisze to ląduje na stronie głównej i widzi reklamę chociażby hostingu.

Wszystko zależy jak dużej potrzebujesz bazy MySQL?
Czy potrzebujesz PhpMyAdmina?
Czy chcesz podpiąć własna domenę?
Czy akceptujesz reklamę i jaka?
lewy87r
Co do serwera to polecam twojhost.net ;]
szybkiserwer.pl (chyba)

proponuje szybkiserwer (firam jest ta sama ale opcje inne)
ogolnie taniocha, a jakosc jest dobra ;] co prawda przy przesylaniu duzej ilosci plikow czesto rozlacza ale za doplata chyba 10zl rocznie mozna miec dostep do shella ;] i problem sie rozwiazuje sam ;]

troche nie na temat ale polecam:]
Amanda
Potrzebuje darmowego hostingu moze być ok 200 mb + php + MSQL + PMA. raczej wolałabym bez reklam.
emanuel
lua.pl ma wszystko z wyjątkiem reklam.
ovh.org jest bez reklam ale ma 4 MB MySQL i 60 MB na pliki
prv.pl ma reklamy i nie ma jeszcze PMA z wrzucaniem bazy można poradzić sobie skryptem ze zrzucaniem też reszta też z poziomu php
Zagraniczne miewają problem ze strona kodową
Amanda
lua juz prawie nie istnieje. wlasnie odchodze z tego hostingu, bo sie sypie. No dobra, a z reklamami?
emanuel
Niezatapialnym pancernikiem jest prv.pl mają znieść limit wielkości pliku i dać dostęp do PMA
Resztę musiałbym trochę poszukać.
Mam tam sporo i nieźle wypozycjonowane tylko wyszukiwarka onet.pl adresu nie lubi z wp.pl załatwiłem sprawę lubienia adresu domeny osobiście.
Amanda
Mnie chodzi tylko o to, by moc wrzucic skorke i jakos zeby zadziałała. No i wlasnie - w jaki sposob mam do niej dac tresci?
emanuel
Skórki dedykowane są do skryptu musisz znaleźć gdzie skrypt ma miejsce na przechowywanie skórek i tam je wgrać dodatkowo w niektórych skryptach skórkę trzeba zainstalować a potem jeszcze wybrać jako aktywną (domyślna).
Skórką musi być do właściwej wersji skryptu.
Amanda
No ale ja bym wlasnie chciala bez skryptu, tak luźno. Ponoć idzie tak wrzucic skórke.
emanuel
Skórka to elementy graficzne plus ustawienia parametrów takich jak kolor tła tekstu itd. To co skórkę wiąże formując jej wygląd jest szablon strony skryptu. Możesz zrekonstruować ten szablon sama. Wtedy ta rekonstrukcja zastąpi skrypt i ułoży elementy skórki. Będziesz miała atrapę skryptu.
Amanda
No wlasnie o to caly czas mi chodzi, tylko nie wiem jak powrzucac te tresci czy do pliku index.php? Wiem, ze dodatkowo skorka posiada pliczek css itp Chodzi mi tylko o wrzucenie tresci i podmienienie linkow na swoje. Wyglad danej skorki moze byc taki jaki jest
emanuel
Musisz podpatrzeć oryginalny skrypt dla którego jest skórka powiedzmy że w pliku pliku index.php trzeba podlinkować ten css ale także trzeba powstawiać grafikę we właściwym miejscu. Oryginalny skrypt może mieć te elementy w różnych plikach połączonych include. Takie tworzenie szablonu pod skórkę to troche zabawy i eksperymentowania.
Najprościej wgrać skórke pod skrypt wywołać strone główna i w przegladarce wybrać zródło strony skopować tekstowe źródło i podpatrzeć kod. Potem edytować plik index.php i kolejne pliki includowane i podpatrywać kod ułożenia elementów graficznych na stronie. w ten sposób krok po kroku odtwarzasz szablon według własnych potrzeb.
Amanda
Mało co z tego zrozumiałam sad.gif Strasznie to skomplikowane :/ Poza tym ta skórka nie pochodzi z żadnego skryptu, tylko taka sobie stworzona przez kogoś tam.
Lejto
może podasz adres ten strony?
Amanda
http://konto-testowe.cba.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.