Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ROZWIĄZANY]Php mysql_ a delimiter
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
krun
Witam.

Czy ktoś wie jak z poziomu mysql_ w php zmienić delimiter, lub zna jakiś inny sposób na sprytne stworzenie funkcji przez php, szperałem za tym ale nic nie udało mi się znaleźć. Jedyne co przyszło mi do głowy to spróbować podpatrzeć jak to jest rozwiązane w phpmyadminie, ale powiem szczerze, że nie chce mi się spędzić, w najgorszym wypadku, kilku godzin na czytaniu kodu phpmyadmina, dlatego zadaje to pytanie tu.
dr_bonzo
Jaki delimeter, o co chodzi bo w ogole nie rozumiem?
kwiateusz
stworzenie funkcji? moze normalnie mysql_query('zapytanie tworzace funkcje') ?
nospor
Cytat
Jaki delimeter, o co chodzi bo w ogole nie rozumiem
W skrocie:
Delimeter, to takie cudo, ktore okresla czym konczone są zapytania. Domyslnie jest to srednik

Cytat
to spróbować podpatrzeć jak to jest rozwiązane w phpmyadminie
Nie wiem czy oni mają to rozwiązane, bo w PMA nigdy nie udalo mi sie utworzyc funkcji. Jesli komus sie udalo to poproszę o info jak.

Co do problemu: ja robie tak jak napisal kwiateusz i jakos dziala.
krun
Hmm, w PMA w wcześniejszych wersjach nie próbowałem tworzyć ale w >= 2.11.4 pod polem testowym na wpisanie zapytania masz takie małe pole podpisane jako separator, jak to zmienisz nie powinno być problemów z utworzeniem funkcji.

Co do zapytania sql, rzeczywiście... wystarczyło wywołać to w prosty sposób, a ja się głupi tyle męczyłem kombinując jak tu użyć delimitera.... No cóż niewiedza nigdy nie popłaca. Dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.