Witam,
Pewnie nie w tym dziale za co z góry przepraszam.
Chciałbym Was prosić o podpowiedzenie jakich pluginów do Eclipsa używać - sam wczoraj szukałem ale nie znalazłem nic mądrego.
Główne wymagania to - darmowe używanie w celach komercyjnych bądź możliwość zakupu licencji w Polsce i odpowiedni stosunek ceny do jakości.
A potrzebuję pluginów do następujących celów:
- modelowanie baz danych - czyli plugin, który pozwoli mi ładnie rozrysować bazę danych i zależności między tabelami, dobrze by było jakby na podstawie tego generował kod SQL (opcja drukowania jest chyba niezbędna), coś w stylu Toad Data Modeler
- używanie i zarządzanie bazą danych PostgreSQL i MySQL - coś w skrócie ala phpMyAdmin, tak bym mógł z poziomu Eclipsa grzebać w bazie,
- klient SVN'a
- rysowanie schematów UML'owych z możliwością drukowania, idealnie by było jakby była jeszcze możliwośc generowania kodu PHP i Java z diagramów.
Aktualnie używam do tych celów różnych programów ale muszę przygotować sobie teraz środowisko pracy portable i nie mogę na każdym komputerze zainstalować kopii tych programów (chociażby ze względu na licencje).
Może macie jakieś doświadczenia z pluginami spełniającymi takie zadania, możecie jakieś polecić itp.
Będę wdzięczny za każdą sugestię.
Pozdrawiam serdecznie,
Łukasz Piotr Łuczak