Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Projekt wyglądu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ShadowD
Witam, jak już pewna ilość osób zauważyła piszę grę ale w tym miejscu chyba nie ma to znaczenia. Dokładniej chodzi mi o główną stronę i tą z gry, mam kilka pytań.

1. Rozdzielczość 1024-768, 1280-960 a może ma się sama zwiększać??
1a. Jeśli odpowiedzią na 1 jest "może ma się sama zwiększać" to w sensie skalowania obrazków czy wykrywania rozdzielczości i dopisania odpowiednich obrazków i stylu??
2. Czy strona główna powinna być inna od tej po zalogowaniu??
3. Jakieś pomysły na wygląd jednej jak i drugiej stronki??

Jak coś sobie przypomnę to napiszę w tym poście...
hacek
Cytat(ShadowD @ 8.07.2008, 19:12:03 ) *
Witam, jak już pewna ilość osób zauważyła piszę grę ale w tym miejscu chyba nie ma to znaczenia. Dokładniej chodzi mi o główną stronę i tą z gry, mam kilka pytań.

1. Rozdzielczość 1024-768, 1280-960 a może ma się sama zwiększać??
1a. Jeśli odpowiedzią na 1 jest "może ma się sama zwiększać" to w sensie skalowania obrazków czy wykrywania rozdzielczości i dopisania odpowiednich obrazków i stylu??
2. Czy strona główna powinna być inna od tej po zalogowaniu??
3. Jakieś pomysły na wygląd jednej jak i drugiej stronki??

Jak coś sobie przypomnę to napiszę w tym poście...

1a. Wszytko może być, tylko trzeba znaleźć odpowiednie środki, w tym przypadku CSS, i jednostkę em, lub JS i przełączanie odpowiednich wersji CSS, co od obrazków to musisz mieć wtedy wersje na konkretne rozdzielczości, lub zbudować stronę główną jak typowy WEB 2.0 wtedy nie ma takich obrazków żeby po skalowaniu się posypały.
2. Nie koniecznie, powinno się utrzymywać jedna spójną całość. Choć każdy ma inny gust i dlatego powinno być udostępniony system layoutów i klika do wyboru i gracz wybierał ten najbardziej mu pasujący, a zaawansowani powinni mieć dostęp do dokumentacji tego systemu i móc stworzyć własny.
3. Grafikiem nie jestem:) Ale może coś wymyślę. smile.gif
ShadowD
Ok wszystko fajnie, ale proszę nie cytujcie pytań...

Ps Co to jest WEB 2.0, co znaczy zbudować aplikację jak WEB 2.0??
-Coś jak na stronie http://web20.pl/ questionmark.gif

Co do pomysłu na wygląd, poprosił bym np jak chodzi o stronę główną to umieszczenie menu stopki logowanie i reszty strony tak teoretycznie np mały rysunek w paint do tego krótki opis w stylu tam możesz zaokrąglić rogi itd...
phpion
Ludzie, trochę samodzielności, Web 2.0
hacek
Jak już dostałeś link Web 2.0 To styl zarówno projektowania graficznego jak i pewnych rozwiązań i technik. Używania Ajax, odpowiednie kolory zaokrąglone rogi, mniej grafiki i dużo CSS2 na pewno lepiej zrobi Twojej stronie.

A tak w ogóle, to ma być strona do gry Fantasy tak ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.