Mam takie tabele i teraz zastanawiam się co tu można jeszcze poprawić albo dodać żeby było bardziej rozbudowane (nie wiem myślałem o telefonach komórkowych, albo oddzielnie firmę opisać) i jakie dobrać relacje do tej bazy danych.
Czy takie ralacje będą dobre

CREATE DATABASE `Ksiazka` ; USE ksiazka; CREATE TABLE Klient ( idKlient INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Telefon_idTelefon INT UNSIGNED NOT NULL, Miasto_idMiasto INT UNSIGNED NOT NULL, Imie VARCHAR(20) NOT NULL, Nazwisko VARCHAR(25) NOT NULL, Ulica VARCHAR(30) NOT NULL, Kod_poczt VARCHAR(5) NOT NULL, Firma ENUM('Tak', 'Nie') NOT NULL DEFAULT 'TAK', PRIMARY KEY(idKlient), INDEX MIAS_FK(Miasto_idMiasto), INDEX TEL_FK(Telefon_idTelefon), FOREIGN KEY(Miasto_idMiasto) REFERENCES Miasto(idMiasto) ON DELETE CASCADE ON UPDATE RESTRICT, FOREIGN KEY(Telefon_idTelefon) REFERENCES Telefon(idTelefon) ON DELETE CASCADE ON UPDATE RESTRICT ); CREATE TABLE Miasto ( idMiasto INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Wojewodztwo_idWojewodztwo INT UNSIGNED NOT NULL, Nazwa VARCHAR(20) NOT NULL, Kierunkowy VARCHAR(2) NOT NULL, PRIMARY KEY(idMiasto), INDEX Miasto_FK(Wojewodztwo_idWojewodztwo), FOREIGN KEY(Wojewodztwo_idWojewodztwo) REFERENCES Wojewodztwo(idWojewodztwo) ON DELETE CASCADE ON UPDATE RESTRICT ); CREATE TABLE Telefon ( idTelefon INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Nr_tel VARCHAR(7) NOT NULL, Widocznosc ENUM('Tak', 'Nie') NOT NULL DEFAULT 'Tak', PRIMARY KEY(idTelefon) ); CREATE TABLE Wojewodztwo ( idWojewodztwo INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT, Nazwa VARCHAR(20) NOT NULL, PRIMARY KEY(idWojewodztwo) );