Witam jestem raczkująca (a raczej ledwo pełzająca) w języku php i nie potrafie sama tego rozwiązać. Chodzi o poprawienie kodu w skypcie php tak bym dostawała treść zawartą w e-mailu, bo już probowałam to różnie napisać i nic z tego nei wychodziło.
Zrobiłam prosty formularz w html, w którym wpisuje się kod produktu i ilość sztk. oraz plik php ze skryptem. Bardzo chciałabym to otrzymywać w takiej postaci (jeśli to możliwe

) :
od:
katalog:
produkt1 ilosc1
produkt2 ilosc2
produkt3 ilosc3
....
itd
Zauważyłam też, że pomimo nie sepłnienia warunków w skrypcie, i tak dostaję (pustego) maila na pocztę. Jak to zmienić?
Pozatym zastanawiam się czy możliwe jest żeby dodać jakoś skrypt "date" do tematu dochodzących zamówień? Niestety moje grzebanie się w kodzie znów nie zaowocowało, ale może ktoś lepiej się orientujący mógłby tu pomóc
tu są moje kody
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> <form action="http://badzpieknazavon.y0.pl/wynik.php" method="post"> <td>Twoje imię
<sup>(*)
</sup> <input type="text" name="imie" size="20" maxlength="20"></td> <td>Twój e-mail
<sup>(*)
</sup> <input type="text" name="email" size="28" maxlength="20"></td> <td>nr katalogu (na okładce)
<sup>(*)
</sup> <input type="text" name="katalog" size="2" maxlength="2"></td>
<td><input type="text" name="produkt1" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc1" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt2" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc2" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt3" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc3" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt4" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc4" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt5" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc5" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt6" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc6" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt7" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc7" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt8" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc8" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt9" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc9" size="2" maxlength="2"></td> <td><input type="text" name="produkt10" size="5" maxlength="5"></td> <td align="center"><input type="text" name="ilosc10" size="2" maxlength="2"></td> <td align="center"><input type="submit" name="submit" value="Wyślij"> <input type="reset" value="Wyczyść formularz"></td> <sup>(*)
</sup> - Pole wymagane
<?php
//tworzenie krotkich nazw
$naglowek = "Od: $_POST[imie] <$_POST[email]>";
$odbiorca = 'badzpiekna@op.pl';
$temat = 'Zamówienie';
$tresc=
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Kosmetyki Avon - Gdynia</title>
</head>
<body>
<?php
//sprawdzanie czy wymagane pola sa wypelnione
if ( !empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['katalog']) && !empty($_POST['produkt1']) && $_POST['ilprodukt1']>=1 )
//jesli tak
echo "<p>Dziękuję za złożenie zamówienia.<br/>Po przeczytaniu go przeze mnie, na podany e-mail zostanie wysłana prośba o podanie danych kontaktowych.</p>";
//jesli nie
else echo "<p>Musisz uzupełnić wymagane pola oraz zamówić przynajmniej jeden produkt aby wy
słać ten formluarz!</p>";
//funkcja mail
mail("$odbiorca","$temat","$naglowek","$tresc");
?>
</body>
</html>