Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzebna pomoc przy skrypcie PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slmroz
Witam!

Potrzebuje "pomocnej dloni" doswiadczonego programisty php, gotów jestem zapłacić:

Probuje napisac skrypt laczacy sie z pewna witryna symulujac metode post i sciagnac z otrzymanego ta droga html-a wyniki za pomoca regular expresions.

Do tej pory wszystko idealnie dzialalo, ale pare dni temu admin serwera, z ktorego sciagalem dane, chyba cos zmienil w konfiguracji i skrypt sie rypnal.

Chodzi o taki knyf: witryna jest pod urlem, powiedzmy: info.firma.com i nie da sie tego zapingowac (ani z nazwy, ani z IP), natomiast przegladarka lapie bez problemu. Z tego tez (podejrzewam) powodu nie bardzo da sie tam odwolac przez fsocket().

Url: firma.com, daje sie pingowac bez problemu, ale nie tam chce trafic.

Czy ktos zna jakas recepte na ten przydlugi problem:))questionmark.gif

Help!

Slawek

PS. Wydaje mi sie, ze pakiety jakie ida przy wywolaniu stronki w przegladarce i te symulowane w skrypcie php sa takie same, tylko odpowiedz inna: z przegladarki normalnie - wyswietla strone, ze skryptu - blad 504, server not available, czy jakos tak. :!:
PS2. SLuze szczegolami pod mailem: slmroz@wp.pl
kurtz
Cytat
Chodzi o taki knyf: witryna jest pod urlem, powiedzmy: info.firma.com i nie da sie tego zapingowac (ani z nazwy, ani z IP), natomiast przegladarka lapie bez problemu. Z tego tez (podejrzewam) powodu nie bardzo da sie tam odwolac przez fsocket().

szczerze w to watpie. obstawialbym raczej ze wlasciciel drugiej strony wycial twoj adres IP z milewidianych za to ze podbierasz jego witryne. jesli robisz to legalnie i w porozumieniu z wlascicielm drugiego serwisu (a to robic musisz skoro pobierasz dane) to po prostu spytaj administratora, jesli podkradasz strone strone niespejcalnie liczac sie z prawami autorskimi to chyba namawiasz do pmocy w wykroczeniu.
slmroz
Nie ma mowy o zadnym wykroczeniu!

Jestem uprawniony (a wlasciwie moja firma) do przegladania tych stron z poziomu htmla, ale droga decyzyjna pomiedzy mna a adminem w celu bezposredniego kontaktu i wyjasnien to pol Europy i duzo szczegli, sprawa gdzies utknela.

Tyle wyjasnien

Slawek Mroz
slmroz
Aaaaaa...

No i skoro moge sie z tymi stronkami laczyc standardowo z przegladarki, to chyba moj IP nie jest tak calkiem wyciety (ta sama sytuacja dotyczy kilkunastu punktow w calej Polsce, o roznych IP zewnetrznych)

Slawek
kurtz
Cytat
No i skoro moge sie z tymi stronkami laczyc standardowo z przegladarki, to chyba moj IP nie jest tak calkiem wyciety
1. twoj ip to prawdopodobnie nie ip maszynyu gdzie dziala php (chyba ze on niej mowisz "moj".
2. skoro to pol eurpy to byc moze wystepuje po prostu zbyt duzy timeout.

poki co trudno mi uwierzyc ze fsockopen nic nie zwraca. nawet "jakbyco" to zawsze na HTTP dostaniesz informacje o bledzie (tzn kod bledu HTTP) badz po prostu timeout. niestety obstawialbym raczej ze sam skrypt za idealnie nie chodzi :|
slmroz
1. Moj to ten, gdzie siedzi php
2. Zgoda, jest 504 po dlugim czasie - przy przegladarce laczy sie szybciutko
3. Skrypt pewnie nie jest mistrzostwem swiata, ale dotad dzialal. A fsockopen faktycznie zwraca cos: blad 504

Slawek
kurtz
Cytat
2. Zgoda, jest 504 po dlugim czasie - przy przegladarce laczy sie szybciutko
3. Skrypt pewnie nie jest mistrzostwem swiata, ale dotad dzialal. A fsockopen faktycznie zwraca cos: blad 504

504 to timeout. byc moze nie wysylasz plenego zapytnaia post? sprobouj wywolac ten sam skrypt na innych maszyach i sprawdzic czy dziala.
GeoS
Wedlug mojej opini sprawa zostala juz rozwiazana smile.gif

Nie wiem co bylo nie tak, ale juz wsjo jest OK biggrin.gif
slmroz
No chyba jednak nie wszystko jest ok.

U mojego przedmowcy skrypt na serwerze chodzil, a mi nadal nie chce...

... i nie jest to chyba kwestia wycietego IP, bo probuje go uruchamiac na roznych serwerach i nadal nic...

Sa jakies inne pomysly?

Slawek
slmroz
A moze powodem jest to, ze idac z formularza wysylam requesta z portu 1224, a skrypt czyni to z portu 1460?questionmark.gifquestionmark.gif

Jezeli tak, to jak to zmienic??

SLawek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.