Cytat
Co do nazwy to dodam jeszcze, że u nich nie ma miejsca niedostępnego z poziomu www.
Ja mam hosting ten za 366zł/rok i kupując u nich dostaje się domenę, np. kowalski.nazwa.pl
Ta domena wskazuje na katalog root powyżej którego nie można wyjść.
Cytat(phpion @ 12.08.2008, 20:09:23 )

Miałem "przyjemność" stawiania serwisu na nazwie. Podane przez Ciebie problemy skończyły się zmianą serwera. Nie można wczytać (include) spoza DOCUMENT_ROOT. Czysta paranoja!
Na kei.pl nie

Tutaj sprecyzuję, żeby nie było nieporozumień.
Na nazwie mamy po wykupieniu usługi darmową subdomenę w ich domenie czyli twoja_nazwa_konta.nazwa.pl
I ta domena jednocześnie wskazuje na nasz root w strukturze katalogów naszego serwera patrząc przez FTP.
Oczywistym jest, że powyżej tego roota nic nie zaincludujemy, ani też nie wrzucimy żadnych plików i to uważam za wadę.
Konto FTP powinno wchodzić o jeden poziom głębiej.
Mi chodzi o to, że jak zaparkujemy sobie jakąś domenę na tym serwerze, np. test.pl, ustawimy ją na nowy katalog stworzony w strukturze plikow naszego serwera, a następnie np. wgramy aplikację opartą na Symfony, gdzie biblioteki frameworka powinny być poza DOCUMENT_ROOTem (dla domeny test.pl) to nie będzie tak do końca, bo będą dostępne poprzez domenę twoja_nazwa_konta.nazwa.pl
Ale możliwe jest wyjście poza DOCUMENT_ROOT domeny test.pl w skryptach odpalonych z tej domeny.
Mam nadzieję, że jasno