moree
15.07.2008, 21:09:00
Witam, ostatnio się nudze i bym cos fajnego napisał i przyszła mi myśl zebym napisał
coś podobnego do fotka.pl bądz garnek.pl ..
taki serwis dla ludzi ..
czy to ma wogóle sens jakis
przeszo by to

przoszę o kazde odp

pozdrawiam moree
koderrr
15.07.2008, 21:11:22
sens ma napewno
sukcesu komercyjnego raczej nie osiagniesz
ale sporo sie nauczysz
i to zaprocentuje :}
Shili
15.07.2008, 21:21:05
Dokładnie, żeby odnieść sukces trzeba mieć albo bardzo dobry pomysł, albo odpowiednią sumę pieniędzy możliwych do wydania. A i tak nie jest to zagwarantowane.
Poza tym uruchamiając serwis dla użytkowników dowiadujesz się czego oni dokładnie oczekują (widać to lepiej od zaplecza, nawet jeśli serwis ma mało użytkowników niż zza szyby podglądając inne, nawet większe, tego typu serwisy), co również może być Ci przydatne w przyszłości.
moree
15.07.2008, 21:24:38
Aha, czyli spróbuje własnych sił i napisze

jak skoncze prace to pochwal się:-)
Moli
16.07.2008, 10:12:14
Ja sensu nie widzę, chyba że chcesz napisać to dla siebie, aby się czegoś nowego nauczyć. Jeśli tak to jak najbardziej jest sens, jeśli chcesz zrobić to aby zarobić "miliony" tak jak fotka.pl to nawet nie zaczynaj

Zero szans
Ociu
16.07.2008, 10:33:51
@Moli wychodząc z takiego założenia, jak Ty piszesz, to lepiej siąść i gapić się w telewizor podziwiając co ludzie już stworzyli. Warto może zastanowić się, co zrobić, aby Twój serwis był lepszy i uświadomić ludziom, że fotka jest fe.
Moli
16.07.2008, 10:39:49
@Ociu - Ja nie mówię że nie wolno robić nic

Tylko powiedz mi, po co kolejny klon fotki.pl ? Wiadomo, stworzyć coś nowego, innowacyjnego to jestem jak najbardziej za, ale pisanie kolejnej strony z funkcjonalnością fotki to chyba nie ma sensu ?
Ociu
16.07.2008, 11:17:16
Wiesz, klon, klonem, ale patrząc na naszą-klasę też można stwierdzić, ze to jest klon fotki. Nie ma oceniania i inaczej się nazywa. Zasada działania ta sama, tyle, że przeznaczenie inne.
Moli
16.07.2008, 11:52:35
No nie zupełnie. Fotka służyła do umieszczania zdjęć ich oceniania. Nasza-klasa.pl służy do znajdywania znajomych ze szkół. Nie korzystam z fotki, ale nie wydaje mi się żeby była (a na pewno nie przed rozgłosem n-k.pl) opcja znajdywania znajomych ze szkół.
kwiateusz
16.07.2008, 12:20:22
Panowie do tematu

Jesli bedziesz to robil dla siebie w celu rozwoju to oczywiscie, jesli w celach duzego zysku to możesz sie przeliczyć

ale nie mowie że nie
mike
16.07.2008, 12:36:01
Żeby zaistnieć w siedzi zasadniczo musisz spełniać jedeo z dwóch kryteriów:
1. Zrobić coś nowego czego nie ma;
2. Zrobić coś co już jest ale dużo lepiej.
Oczywiście pomijam sprzwy związane z machina marketingową, którą musisz się podeprzeć.
Zadaj sobei pytanie? Czy jesteś w stanie napisać coś lepszego niż fotka.pl i pchnąć w to kupę złotówek, żeby zainstnieć?
Tak? Pisz.
Nie? Nie pisz lub pisz dla zaspokojenia hobby/wiedzy.
moree
16.07.2008, 14:36:14
aha, nie chodzi mi zebym zarobił milionów bo i tak nie zarobie :]..
Chodzi mi zeby ludzie dodawali fotki oceniali itp..
moge nic nie zarabiac ale chciałbym miec przynajmniej te 80 osob dzienie

,
a co do MIKE to nie mam narazie lepszego pomysłu od fotki..
wiec napisze to jako hooby/ nauka

.
i wrzuce na serwer , bo jeden wolny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.