Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN i połączenie 2 repozytoriów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Moli
Mam pewien problem.

Mam utworzone dwa repozytoria (na http://www.assembla.com/). Na jednym jest framework a na drugim projekt, który pisze na tym frameworku. I teraz jeśli zmienie lub dodam coś do frameworka, muszę zmieniać to ręcznie w projekcie i dopiero robić commita.

Jest możliwość zrobienia czegoś takiego, że komituje fw, w projekcie biore update, wybieram że ma pobrać z svn frameworka i pobiera mi tylko katalog (system) z frameworka. Słyszałem coś o scalaniu, ale nie mogę sobie z poradzić z tą opcją ?

Robił ktoś coś takiego albo wie coś na tem temat ? smile.gif

Pozdrawiam smile.gif
nospor
merge
robisz tzw. merga frameworka z projektu z samym frameworkiem i juz smile.gif
POkazuje ci roznice, konflikty - fajna sprawa.
Moli
Widziałem tą opcję i właśnie mi ktoś powiedział ze dzięki niej taki efekt mogę uzyskać. Ale niestety nie działa coś.

Wyskakują mi 2 błędy:
1. REPORT request failed on '...'
2. Unusable URI: it does not refer to this repository.

W polu Od (From) podaje adres do svn-a z frameworkiem, a w polu Do (To) adres do projektu. Na odwrót zresztą też jest ten sam błąd smile.gif
mike
Panie, ludzie, ...!
Od tego jest svn:external
Sedziwoj
Cytat(mike @ 16.07.2008, 15:12:45 ) *
Panie, ludzie, ...!
Od tego jest svn:external

Dokładnie, ale muszę zaznaczyć, że aby to wszystko ładnie pracowało musisz mieć w repo takie coś jak "branche", czyli takie odnogi gdzie nie zmienia się nic co już istnieje, bo jak zmienisz interfejs czegoś, to projekty podpięte na external, mogą przestać działać.

Ogólnie jestem za konwencją numerowania x.y.z gdzie
x - zmieniamy przy praktycznie całkowitym przebudowaniu projektu
y - gdy zmienia się interfejsy (to już i x wymagają tworzenia osobnych "branche")
z - różne poprawki, dodawanie dodatkowej funkcjonalności, takiej co nie zmienia zachowania obecnych elementów.

Z takim prowadzeniem projektu na początku jest trochę zabawy, ale potem to przynosi korzyści.

P.S. Był ładny opis na jednym blogu kiedy używanie tego zaczyna sprawiać problemy i jak można to rozwiązać, ale nie mogę teraz znaleźć tego.
Moli
Da się to też zrobić za pomocą merge smile.gif Szukając informacji o external, znalazłem informacje jak zrobić to za pomocą merge. Okazało się ze w nowej wersji TortoiseSVN jest to naprawione i bardzo łatwo i przyjemnie robi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.