Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
michkk
Mam coś takiego:
Wszystkie pliki są w katalogu tym co skrypt.
A skrypt mam taki:
<?
include("style.inc");
include("funkcje.inc");
include("gora.inc");
?>
Pokazuje się to:

Warning: Failed opening 'style.inc' for inclusion (include_path='C:apachehtdocs;C:apacheincludes') in C:apachehtdocs/forum/index.php on line 3

Warning: Failed opening 'funkcje.inc' for inclusion (include_path='C:apachehtdocs;C:apacheincludes') in C:apachehtdocs/forum/index.php on line 4

Warning: Failed opening 'gora.inc' for inclusion (include_path='C:apachehtdocs;C:apacheincludes') in C:apachehtdocs/forum/index.php on line 5

Z góry dzięki za pomoc!
AnoniM_MC
no wiec ni da sie otworzyc tych twoich includow, moze ni masz praw czy cos:)
wool
Cytat
no wiec ni da sie otworzyc tych twoich includow, moze ni masz praw czy cos:)

taa, uprawnień :wink:
::php.ini::
include_path="C:apachehtdocsforum"
steru
Cytat
Mam coś takiego:  
Wszystkie pliki są w katalogu tym co skrypt.
A skrypt mam taki:
<?
 include("style.inc");
 include("funkcje.inc");
 include("gora.inc");
?>
Pokazuje się to:

Warning: Failed opening 'style.inc' for inclusion (include_path='C:apachehtdocs;C:apacheincludes') in C:apachehtdocs/forum/index.php on line 3

Warning: Failed opening 'funkcje.inc' for inclusion (include_path='C:apachehtdocs;C:apacheincludes') in C:apachehtdocs/forum/index.php on line 4

Warning: Failed opening 'gora.inc' for inclusion (include_path='C:apachehtdocs;C:apacheincludes') in C:apachehtdocs/forum/index.php on line 5

Z góry dzięki za pomoc!

na moje oko to jednoznacznie jest w php.ini okreslone z jakich katalogow mozna includowac pliki
wool
chyba potrzebne Ci ~O-O~[size=12][/size][quote]Wszystkie pliki są w katalogu tym co skrypt.....
Warning: Failed opening 'gora.inc' for inclusion (include_path='C:apachehtdocs
steru
Cytat
chyba potrzebne Ci ~O-O~[size=12][/size]

a tobie przynajmniej jedna szara komorka
do zadajacego pytanie: w php.ini wywal albo wykomentuj linijke include_path="c:jakiestamkatalogi;"

a brak uprawnien - co poczatkowo obstawiales - zastanow sie chwileczke i zwroc uwage, ze serwer stoi na windowsie
GeoS
Jak wol ma napisane, ze nie mozna otworzyc plikow (czyli pod wskazanym adresem ich nie ma) :!:

Niech jednak lepiej sprawdzi, czy te pliki sa w tym samym katalogu biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.