Witam. Mam dosyc nietypowe, a moze nawet lamerskie pytanie. Tworze CMS i wykorzystuje jak narazie PHP, mysql i smarty, a chce jeszcze wykorzystac ajax. Ajax glownie do weryfikacji wszystkich formularzy (a wiele skryptow je ma) na bierzaco (czyli cos takiego jak rejestracja na tym forum, ze po wypelnieniu kazdego pola i przejscia do nastepnego wyskakuje nad polem informacja czy wystapil blad, a jak tak to jaki i zeby weryfikacja odbywala sie w skrypcie php, ale blad przekazywala ajaxowi), nastepnie do wyswietlania kawalka tekstu po nacisnieciu przycisku, do tj. menu w formie zakladek (ze odrazu wyswietla sie strona) i shoutbox'a. Chcialbym sie skupic na poczatku na skryptach php, ukladzie strony a dopiero na koncu ajax. Dodaj, ze z ajaxem nie mialem kontaku jeszcze, ale mam zamiar na potrzeby cms'a nauczyc sie (jak narazie czytalem kilka tutkow i spodobala mi sie biblioteka mintAJAX). Czy da sie tak, abym najpierw skonczyl z php a potem zabral sie za ajax? Musze to wiedziec, zebym sobie mogl spokojnie pisac, bez mysli ze potem musze rozkopywac php przez ajaxa.