2 szablony, a potem strony: wstawiania, wyszukiwania i wyświetlania danych wg istniejących projektów graficznych. Istnieje struktura systemu oraz skrypty PHP dostępu do bazy, ale jeszcze niezaimplementowane na stronach.
Szczegóły - niżej.
O mnie:
- płacę zawsze i terminowo uzgodnioną stawkę za dane zadanie, bez wyjątku!
- nie jestem firmą (narazie). Umożliwiam podpisanie umowy o dzieło.
- współpracuję już z jednym programistą, oraz grafikiem
- nowatorski system ogłoszeń kilku kategorii. Jednak owa nowatorskość nie obejmuje zadania które jest do wykonania. Jest ono dość standardowe.
- system jest zupełnie autorski, tworzony przez nas od podstaw. Nie jest to żaden CMS! (Słowa tego prosze w mojej obecności w ogóle nie wypowiadać
- technologia: PHP5 + MySQL5. Oraz JS, CSS
- kategorie ogłoszeń różnią się strukturą tabel
- architektura oraz baza danych wraz z danymi podstawowymi
- interfejs - strony początkowe, wybór kategorii. Obiektowa, czysta struktura szablonów stron.
- obsługa użytkownika - logowanie, rejestracja
- skrypty PHP wstawiania, przeglądania danych 1 kategorii, ale niezaimplementowane na stronie
- obiektowy framework, który ułatwia dostęp do bazy. Być może z niego skorzystamy (konieczność zapoznania się z nim), być może nie.
- dokumentacja tego co jest wykonane oraz tego co jest do zrobienia na każdym etapie
- strona, szablon, wyświetlania wierszy ogłoszeń - wraz z sortowaniem, określaniem ilości wierszy, przewijaniem - wg. istniejącego projektu graficznego
- strona, szablon, wyświetlania 1 ogłoszenia wraz ze zdjęciami - wg. istniejącego projektu graficznego
- formularz oraz skrypt wstawiania oraz edycji danych
- formularz oraz skrypt warunków wyszukiwania
- strona wykorzystująca szablon wierszy ogłoszeń, wyświetlająca odpowiednio sformatowane dane wyszukanych ogłoszeń, wraz z 1 zdjęciem (+ skrypt)
- strona wykorzystująca szablon 1 ogłoszenia do wyświetlania 1 ogłoszenia wraz z 10 zdjęciami z możliwością powiększenia (+ skrypt)
Wszystko powyższe - dla 1 kategorii.
Potem nastąpi implementacja następnych kategorii oraz interfejs wyświetlania i dostępu do ogłoszeń użytkownika. Możliwość ich edycji, usuwania, dodawania zdjęć. Skrypty PHP z grubsza już istnieją.
Od kandydata oczekuję:
- chęci i możliwości pracy przez cały wrzesień, a może i więcej. Nie jest to zadanko na 2 dni. Natomiast praca czysto zadaniowa - pracujesz kiedy chcesz. Liczy się termin.
- dobrej znajomości PHP 5 (w tym obiektowość) i HTML oraz SQL (w MySQL) (doświadczenie lub dobra znajomość we własnym zakresie + zapał).
- otwartości umysłu i elastyczności - chęci wejścia w nasz system
- lojalności (na współpracownikach muszę polegać)
- kontaktowości (jest niezbędna gdyż wszystko musi być zrozumiałe)
- terminowości
- stabilności psychicznej (piszę to po ostatich niemiłych i niepotrzebnych doświadczeniach)
- nie planuję współpracy z firmami. Student, niezależny programista - mile widziany.
Wynagrodzenie - zadaniowo, wg. umówionej stawki.
Uwaga - w przypadku dobrej współpracy chętnie zatrudnię Cię po wejściu systemu na rynek, za poważne pieniądze. Znajomość administracji MySQL i Linux - mile widziana.
Jarosław Pietras
madyar@interia.pl
Nadal aktualne.
Mała zmiana: są oddzielne zadanka, za oddzielne wynagrodzenie. Można zrobić jedno, albo więcej.
- strona (szablon + kod) odpowiednio wyświetlająca dane z bazy + zdjęcia - miniaturki klikalne i przełączające duże zdjęcie + oddzielna strona ze zdjęciami na tej samej zasadzie
- strona - szablon - formularz wprowadzania danych, z listami uaktualnianymi po wyborze wartości z innej listy (JS) + skrypt zapisujący dane
- strona dodawania zdjęć (widoczne miniaturki) oraz filmu (?)
- inne
Jest obiektowy framework, pewne standardy. Są specyfikacje. Wynagrodzenie - umowne, tj. mam budżet, ale pytam ile wykonanie kosztuje. Zależy mi na jakości. Potrzebuję kogoś doświadczonego i znającego się na rzeczy.
Już nie ma zadanka testowego

/J