Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kupno domeny w az
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kidler
Witam Chciałbym kupić pewną domenę w serwisie az.pl. Domena ta była już zajęta jednak dzisiaj o godzinie 15:59 powinna trafić do puli wolnych domen a nie trafiła. W whois mam komunikat:
Kod
DOMENA: nazwadomeny oczekuje w kolejce na rejestrację

utworzona: 2008.09.19 15:59:32
ostatnia modyfikacja: 2008.09.19 15:59:32

REJESTRATOR: VARIA (...)

Wiecie może dlaczego tak jest? Napisałem już do az.pl ale zanim dopiszą to możne ktoś utaj pomoże...
kwiateusz
z komunikatu wnioskuje ze została zarejestrowana
kidler
Dziwne, okazuje się że domena należy do firmy polskiedomeny i gościo chce 1 tys. zł... za nią... ta firma przejmuje wszystkie nieopłacane domeny czy co??
kwiateusz
mozliwe ze sie na nią "zasadziła" tzn chciała kupic i zalozyla opcje or sth i ja wykupiła przed Tobą
Lethys
Sa firmy oraz osoby prywatne ktore poluja na domeny. Maja skrypty do tego aby im polowaly na domeny i w momencie zwolnienia od razu rezerwuja wczesniej ustalone doemny, wiec watpie zeby jakies lisciki ci cos daly. Kto pierwszy ten lepszy ...
Kocurro
Po primo - jak domena wygasa to przez okres losowy od dwóch tygodni do miesiąca nikt nie może jej zarejestrować i nikt nie widzi ile ten okres wynosi.

Po sekundo - można złożyć opcję na domenę i wtedy gdy domena wygasa staje się jej właścicielem.

Więc żaden program nie był potrzebny tylko ktoś złożył opcję na domenę.

pozdr.
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.