rafalp
3.10.2008, 21:41:04
Cześć wam!
Ma ktoś pomysł na fajny temat pracy licencjackiej związany z nowymi technologiami / PHP ? Chciałbym pisać o czymś nie tuzinkowym i profesjonalnym.
Jaka jest jeszcze wyższa "szkoła jazdy" po powiedzmy MVC i frameworkach?
tommy4
4.10.2008, 13:09:21
Na pewno musiałbyś ogarnąć temat PHP6, co nowego wprowadzi, np. przestrzenie nazw, ale profesorek pewnie ma o tym pojęcie ze znajomości C++, więc nie wiem czy dobrym pomysłem jest w ogóle obieranie sobie PHP. ;p
batman
4.10.2008, 13:30:09
Jeśli nie potrafisz wymyślić takiego tematu, to na pewno takiej pracy nie napiszesz. Pisz na temat, o którym coś wiesz.
SubZero.
4.10.2008, 21:28:26
Poczytaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/PHPMoże coś Ci wpadnie do głowy ;-)
Pozdrawiam!
gam3r
5.10.2008, 17:46:04
jeśli znasz jeszcze Pythona i Ruby to mógłbyś zrobić porównanie wydajności silników wszystkich tych języków ( znając jeszcze C oczywiście ), przy okazji poznałbyś dokładnie jak one działają, (dodatkowo zrobić testy na temat dostępnych narzędzi do cache'owania czy optymalizacji skryptów w tym językach. no ale jeżeli nie masz z nimi dużego doświadczenia na poziomie tworzenia rozszerzeń i pracy z C to raczej sie w pół roku czy rok nie wyrobisz z tym wszystkim... dla mnie osobiście całkiem ciekawy temat:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.