Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP (+ include ) i wyszukiwarki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
HiPiS
Mam pytanko , ostatnio zrobiłem strone w php , 1 głowny plik +incudy ,
w zależności od zmiennych są includowane rożne pliki , i wszystko było by ok gdyby nie to ze taka strona ma jeden nagłówek HEAD , więc wpadłem na pomyś zrobienia dla każdej podstrony osobnego nagłowka a wygladało to tak :

<HTML>
<?
include ('cos tam/nagłowki.php')
?>
<body>
...

w zależności od wspomnianych zmiennych includowany plik "wybierał" nagłowek , działało pięknie aż ktoregos pięknego dnia strona znikneła z netsprinta , a po kilku dniach z onetu...

Więc mam pytanko czy to może być wina tego "dynamicznego" nagłówka ? Bo innych pomysłów niemam... Czy wyszukiwarki nie znajdywały zadnego nagłówka ? Przecież otwierajac strone w przeglądarce to działało...
id4
Witam.

Nie jest to wina dynamicznego przydziału treści. Jeśli otwiera Ci się wszystko w przeglądarce, to wyszukiwarki będą to widziały podobnie. Includowanie wykonywane jest na serwerze podczas pobierania strony, i żadna (chyba?questionmark.gif) wyszukiwarka czy robot nie jest w stanie sprawdzić, czy dany tekst na stronie został "wklejony" przez include, czy też wpisany na stałe.
HiPiS
No też tak mi się wydaje , tylko jaki może być powód zniknięcia strony z netsprinta i Onetu ?...
seaquest
Sory, ale musiałeś cholernie mocno spamować ;-)

Ale tak na prawdę. Podaj adres stronki, sprawdzimy.
HiPiS
www.prezenciki.pl ....
spenalzo
Niektóre wyszukiwarki (np. Onet.pl) jeżeli wykryją w meta np. "costam, kwiaty, kwiaty, kwiaty,..." to dla wyszukiwanego slowa 'kwiaty' taka strona spada baaaaaaaaardzo w dół.
HiPiS
Nie powtarzam słów kluczowych w meta.... a strona nie spadła w duł tylko jej wcale niema...
seaquest
No tak, a spróbuj może napisać maila do onetu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.