Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Internet przez satelite
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
dulewski
Co należy posiadać, oczywiście oprócz kompa aby było można mieć neta przez satelite? Jak mam już internet bezprzewodowy. I jak ten internet przez satelitę podłączyć aby działał ? I czy trzeba ściągać co jakiś czas do niego kody aby działał jak tak to z jakiej strony ?
bim2
Internet przez satelitę, jeśli mówimy o zwykłej jednostronnej satelicie (aka cyfra++, poslac cyfrowy, n), nie zadziała bez internetu dzięki któremu będziemy mogli wysłać danę. Tj, potrzebowałbyś wtedy np. komórki z dostępem do internetu, która wysyłała by rzadania HTTP smile.gif a satelita odbierze stronę internetową. Nie wiem jak to działa i jak skonfigurować, wiem że się da. winksmiley.jpg Tylko wtedy odpada jakiekolwiek wgrywanie fotek/filmów/muzyki na stronki. Wysyłanie emaili z załącznikiem też będzie kulało smile.gif

Jeśli mówimy o dwustronnej satelicie to dowiesz się więcej od operatora który to oferuje. Kiedyś leciała reklama w TV.
darektbg
Jakby ktoś był zainteresowany to gdzieś powinienem mieć art. na temat jednej z ofert. Z tego co pamiętam to abonament kosztował pareset zł., niestety prędkości nie pamiętam.
Jeżeli chodzi o zasięg to ponad 90% powierzchni Ziemi i 100% jeżeli chodzi o Polske.
Gryf
http://www.yansat.pl/ - opis sprzętu i kilku pakietów.
dulewski
A jak mam internet w kompie bezprzewodowy już założony i telewizje n to tylko wystarczy podłączyć dekoder i już? Czy trzeba jeszcze coś zrobić aby ten internet przez satelite działał ? I czy trzeba ściągać jakieś kody aby ten internet działał ?

A czy za ten internet płaci się n-ce? Czy trzeba ściągać co jakiś czas jakieś kody i wpisywać żeby ten net działał ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.