Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PILNE programista ze znajomością Google Maps
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
AndrzejC
Witam,

Poszukuję pilnie programisty lub firmy (najchętniej Warszawa lub okolice) która może napisać aplikację wykorzystującą GoogleMaps. Sprawa pilna i "na już".
mike
A jak można nawiązać kontakt? Telepatycznie?
Wypadałoby podać jakieś dane, co?
Lejto
i może trochę więcej informacji o projekcie
nevt
Już napisałem tą aplikację. Proszę przelać wynagrodzenie na moje konto, najlepiej "na wczoraj"...
sowiq
Cytat(AndrzejC @ 22.01.2009, 13:09:00 ) *
Sprawa pilna i "na już".
Jak wszystkie sprawy i projekty.

Brak danych przypomniał mi kawał o tym, jak robotnicy biegali na budowie z pustymi taczkami, bo mieli taki zapierdziel, że nie było czasu załadować tych taczek smile.gif

O wynagrodzeniu też niczego nie ma. A taki projekt powinno się jakoś premiować...

Jednym słowem - taką ofertę o kant dupy potłuc.
AndrzejC
Cytat
A jak można nawiązać kontakt? Telepatycznie?
Wypadałoby podać jakieś dane, co?

A istnienia opcji "wyślij wiadomość" to jesteśmy świadomi, co??
Podpowiem, że uwidacznia się po naciśnięciu nicka (nazwy logowania) użytkownika, obok takiego ludzika.....

Cytat
O wynagrodzeniu też niczego nie ma. A taki projekt powinno się jakoś premiować...

Jednym słowem - taką ofertę o kant dupy potłuc.

O kant dupy to można potłuc programistów znalezionych z resztą na tym forum którzy podejmują się, biorą zaliczkę i zapadają w śpiączkę.....
A o wynagrodzeniu to niby co ma być?? Toż chyba trzeba by to najpierw wycenić mądralo, a później o gadać o wynagrodzeniu i premii. Czy może Szanowny Pan za sam fakt istnienia pobiera haracz od świata??

Ale proszę bardzo. Podejmuje się Pan??
W skrócie:
Monitoring na żywo

* integracja z istniejącą bazą zawierającą dane o pojazdach (co 30sek)
* odczyt aktualnej pozycji obiektu z bazy
* tworzenie w określonej ścieżce pliku dynamic dla użytkownika posiadającego uprawnienia do oddziału w którym jest samochód.
* plik dynamic ma zawierać informacje o samochodzie oraz być tworzony w lokalizacji określanej na podstawie danych o indywidualnych uprawnieniach do podglądu oraz przydziale konkretnego samochodu do konkretnego oddziału, cyklicznie na podstawie parametru określającego czas aktualizacji.
* Program będzie pracował jako servis (usługa) w środowisku Windows Server 2007 64bit

Program – raportowanie aktywności obiektów (samochodów)

* integracja z istniejącymi bazami (paradox, firebird)
* Raport tekstowy:
* odczyt nazwy miejsca (nazwa ulicy) na podstawie współrzędnych
* raport historyczny aktywności pojazdu (informacje o samochodzie, prędkość, trasa, postój, włączenie i wyłączenie pompy, sumaryczny czar pracy, przebieg, czas jazdy, czas postoju itp. Wg zadanych kryteriów
* Raport graficzny (Google maps)
* Przejechana trasa, najbliższe lokalizacje do serwisowania określane wg sparametryzowanych kryteriów, zaznaczanie na mapie trasy pojazdu, punktów zatrzymania, punktów włączenia pompy itp.
* ekstrema aktywności powinny być ustawiane (np. raport postoju dłuższego niż 10 minut, odległość lokalizacji klientów od osi trasy, itp.)
legorek
Ja tak tylko z ciekawości zapytam, czy firma ma wykupioneGoogle Maps API Premier? W innym wypadku, żaden poważny programista/firma nie podejmie się napisania takiego oprogramowania.

Cytat("Google Maps API @ regulamin punkt 10.9.c")
not (nor may you permit anyone else to): [...] use the Service or Content with any products, systems, or applications for or in connection with: [...] fleet management, business asset tracking, or similar enterprise applications
nevt
Cytat
O kant dupy to można potłuc programistów znalezionych z resztą na tym forum którzy podejmują się, biorą zaliczkę i zapadają w śpiączkę.....

czy mam to potraktować jako groźbę osobistą? widzisz, moja dupa jest bardzo wrażliwa i żle znosi bliskie spotkania z kantami...

jeżeli współpraca i komunikacja zawsze jest na poziomie semantycznym i emocjonalnym takim, jak powyżej, wcale się nie dziwię że ludzie przestają się odzywać..

a na marginesie, kto tu jest klientem (ma potrzebę), a kto sprzedawcą (ma towar / usługę)?
jak mnie ktoś oszukuje w jakimś sklepie - drugi raz tam nie kupuję...

ale jest rozwiązanie - przecież ten projekt jest dziecinnie prosty - napisz sobie go pan sam.. w jeden dzień i za darmo... same plusy...
pyro
nevt, myślę, że gdyby ten Pan umiał, to by sobie to zrobił.

Niepotrzebny bałagan się zrobił w tym temacie...
nospor
Cytat
Niepotrzebny bałagan się zrobił w tym temacie...
alleluja. temat zamykamy, nie ma co komentowac. autor juz wyjasnil wszystko
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.