Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Propozycje działów dla forum
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
teleimpact
Witam,tworzę forum ekspertów którzy będą pomagać innym użytkownikom...
(Pomagając im w przeróżnych problemach od Motoryzacji po Komputery i Sprawy choćby, gotowania, remontu i napraw....)

Czy macie jakieś propozycje dotyczące działów i kategorii?
Na razie nie zdradzam adresu, bo forum nie jest gotowe. Oparte o najnowszą wersję myBB na własnym stylu.

Bardzo proszę o jakie kolwiek propozycje, może zaproponujecie coś co jeszcze nie wymyśliłem... rolleyes.gif
bogdan89
może ja niewiele zaproponuję, ale z doświadczenia wiem, że coś co jest do wszystkiego, jest do niczego...
teleimpact
Cytat(bogdan89 @ 9.02.2009, 22:47:06 ) *
może ja niewiele zaproponuję, ale z doświadczenia wiem, że coś co jest do wszystkiego, jest do niczego...

Zgadzam się, ale akurat ja mam tu na myśli fora wielotematyczne...
Wiele osób zaproponowało chęć w wspóltworzeniu takiego serwisu. Mamy min. Programistów, Mechaników, Majsterkowiczów czy kucharzy.

I to oni jako "eksperci" Będą odpowiedzialni za odpowiednie działy... Grafik, nie wypowie się jako ekspert w dziale Motoryzacja...
tylko jako user, w swoim dziale "Grafika" Będzie jednak ekspertem...
Myślę że to dobry pomysł, tym bardziej że skoro zawodowi mechanicy, programiści czy serwisanci sami zaproponowali chęć niesienia "Pomocy"
Z tąd pomysł na tego typu stronę...
bogdan89
tak, po części się zgadzam, ale moim skromnym zdaniem, wydaję mi się, że kilka for typowo tematycznych pod jednym logo może być bardziej wygodne i przystępne niż jedno wielotematyczne, gdzie wszystko jest w jednym miejscu.

Wyobraź sobie sytuację, kiedy użytkownik potrzebujący pomocy wpisuje słowo kluczowe w wyszukiwarce. Przecież pewne słowa w sytuacjach mają inne znaczenia. Wyświetla się ogromna lista postów, a 80% z nich nie jest związane z oczekiwaną tematyką.
Ja wiem, że można wyszukiwać w jakiejś ograniczonej części forum, ale biorąc pod uwagę fakt, że niewiele osób w ogóle korzysta z takiej forumowej wyszukiwarki, to jednak zmuszenie ich do ręcznego zawężania kryteriów już jest wyczynem winksmiley.jpg

Opisywana przeze mnie sytuacja to raczej jest jedna z wielu, ale akurat najważniejsza (dla mnie) z tych które o tej porze przyszły mi do głowy.
teleimpact
Ok. Wracając do tematu, jakieś propozycje? rolleyes.gif
Puciek
Mam jedna propozycje
Pisanie wartosciowych postow na forum - poradnia teoretyczna niepoparta praktyka
teleimpact
Cytat(Puciek @ 10.02.2009, 07:49:02 ) *
Mam jedna propozycje
Pisanie wartosciowych postow na forum - poradnia teoretyczna niepoparta praktyka

Taak twój post jest rzeczywiście Wartościowy....
Raport wysłany.
mike
Cytat(teleimpact @ 10.02.2009, 10:10:43 ) *
Raport wysłany.
To jest Hydepark tongue.gif Zainteresuj się lepiej swoją sygnaturką, która łamie Regulamin.
Forum o wszystkim będzie o niczym. Moim zdaniem pomysł nie wypali.
Moli
Skoro masz tylu ekspertów, nie możesz poprosić ich aby stworzyli listę forów jaką chcą mieć w swoim dziale ?
mike
Cytat(Moli @ 10.02.2009, 10:40:10 ) *
Skoro masz tylu ekspertów, nie możesz poprosić ich aby stworzyli listę forów jaką chcą mieć w swoim dziale ?
Następny wątek będzie: "Poszukujemy moderatorów" laugh.gif
Puciek
I poszukujemy uzytkownikow biggrin.gif
teleimpact
Ale eksperci już zaproponowali... Ja się was pytam rolleyes.gif

Puciek z tob a coś jest nie tak? Czy ja szukam userów albo modów?
Nie potrafisz odpowiedzieć na Proste jak by się zdawało pytanie, to nie odpowiadaj, ja prosiłem Jasno.
Tak trudno zaproponować dział, to sory.... Spytam na forum gdzie ludzie pomogą a nie się wymądrzają....

Gratulacje dla modów spie.gif
wookieb
Cytat(teleimpact @ 10.02.2009, 16:22:30 ) *
Puciek z tob a coś jest nie tak?

On już tak ma. Możesz olać.

Co do tematu.
Ogólnie sądzę, że na pewno nie zrobisz kategorii dla każdej dziedziny smile.gif Forum o "wszystkim" jest sporo a liczba użytkowników odwrotnie proporcjonalna do ilosci owych forów.
Puciek
Cytat(wookieb @ 10.02.2009, 16:25:14 ) *
On już tak ma. Możesz olać.
My jacys blizsi znajomi ze na takie wnioski sobie pozwalasz ?
Smieszny jest fakt ze doczepili sie do mojego komentarza o uzytkownikach ale mika juz sie nie tkna, to pewnie te nowe perfumy ktorych uzywa ;p

@teleimpact zapewne bedzie brakowac temu forum twoich wypowiedzi, ale coz, trzeba isc naprzod.
mike
Cytat(Puciek @ 10.02.2009, 16:34:01 ) *
(...) to pewnie te nowe perfumy ktorych uzywa ;p
Moje perfumy to "Znajde Cię! I tak wiem gdzie mieszkasz." laugh.gif laugh.gif
Dlatego się nie czepiają tongue.gif
Puciek
Musisz mi powiedziec gdzie je kupujesz, moje eaun de szamboo nie zdaja egzaminu biggrin.gif
webdice
Dobra Panowie, wystarczy.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.