Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykonanie rozbudowanego programu parnetrskiego
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
ACPA
Witam wszystkich,

Szukam doświadczonego programistę do wykonania rozbudowanego programu partnerskiego, od programisty oczekuję doświadczenia min. 4 lata, które można potwierdzić, ciekawe i duże realizacje w portfolio.

Ważne jest również to aby programista nie pracował nad kilkoma projektami jednocześnie, a tylko nad naszym, kontakt musi być bezproblemowy tel / gg / mail no i ważne jest to aby miał czas w tygodniu i weekend.

Nasza propozycja cenowa to 5 000 złotych netto, termin do ustalenia.

Możliwa umowa / zaliczka przed przystąpieniem do prac lub "jak już coś będzie" - ustalimy indywidualnie.

Oferty zawierające opis doświadczenia zawodowego oraz linki do działających serwisów proszę kierować na maila acpa@o2.pl

Pozdrawiam i zapraszam profesionalistów.
Kocurro
Cóż - przy takich wymaganiach to zapomniał Pan o jednym zerze przy cenie.
pyro
Cytat(Kocurro @ 15.03.2009, 10:45:41 ) *
Cóż - przy takich wymaganiach to zapomniał Pan o jednym zerze przy cenie.

Cóż.... cena wydaje się chyba w porządku (Jeśli to robota gdzieś na miesiąc), więc nie rób Kocurro na złość problemów smile.gif
blooregard
Cytat
no i ważne jest to aby miał czas w tygodniu i weekend.

Przepraszam bardzo, ale dlaczego ma mieć czas i w tygodniu, i w weekendy?

Cytat
Możliwa umowa / zaliczka przed przystąpieniem do prac lub "jak już coś będzie" - ustalimy indywidualnie.

Mógłby Pan uściślić, co rozumie Pan przez "możliwa umowa" ? Tzn., pracujemy bez żadnego zabezpieczenia, a umowa będzie/nie będzie podpisana wedle Pańskiego uznania? Proszę wybaczyć, ale nikt rozsądny nie podejmie się realizacji takiego zlecenia bez umowy podpisanej PRZED przystąpieniem do jakichkolwiek prac. Poza tym kwestia zaliczki: pisze Pan wcześniej, że:
Cytat
Ważne jest również to aby programista nie pracował nad kilkoma projektami jednocześnie, a tylko nad naszym

Ktoś, kto podejmie sie realizacji tego zlecenia, zanim go skończy, też musi z czegoś żyć, zanim projekt zostanie ukończony, nieprawdaż? A skoro chce Pan programistę "na wyłączność", 7 dni w tygodniu, to trzeba coś w zamian od siebie też zaoferować (czyt. uczciwa umowa i zaliczka)
Cytat
Nasza propozycja cenowa to 5 000 złotych netto, termin do ustalenia.

Bardzo ładna, okrągła suma, działająca na wyobraźnię. Tylko zapomniał Pan o jednym detalu - "rozbudowany program partnerski" to termin, za którym może kryć się aplikacja wymagająca np. pół roku pracy kilku ludzi. Jeśli oferuje Pan z góry jakieś wynagrodzenie, proszę chociaż orientacyjnie podać, co Pan rozumie przez "rozbudowany program partnerski" - choćby jakiś zarys specyfikacji z określeniem oczekiwanych funkcjonalności.

@pyro:
Cytat
Cóż.... cena wydaje się chyba w porządku (Jeśli to robota gdzieś na miesiąc), więc nie rób Kocurro na złość problemów

Cena wydaje się chyba w porządku - cena ZA CO? A ja zaproponuję Ci kupienie super auta za 20.000 PLN. Kupisz? No przecież jak na super auto, cena wydaje się w porządku. A potem okaże się, że to "super Golf II" 1.6 Diesel po "tjuningu", polegającym na wstawieniu wydechu wielkości komina od elektrociepłowni i przyciemnieniu wszystkich mozliwych szyb czarną folią malarską, trzymający się kupy tylko dzięki pięciu kilogramom szpachli. Ale cena - wydaje się w porządku... smile.gif

@ACPA:
Proszę nie traktować moich uwag jako krytykę - Pana zlecenie może być naprawdę bardzo ciekawe i jego realizacja może być samą przyjemnością
, a współpraca z Panem bezproblemowa i w 100% uczciwa. Niestety, z treści postu to nie wynika.

Pozdrawiam,
pyro
blooregard wstaw mi wydech wielkości komina i 4kg szpachli do projektu programistycznego to wtedy uznam za prawdę cokolwiek byś nie powiedzial. Powiedzialem, ze jak na 30-40 dni cena nie jest jakaś znowu "przygmatwana", chociaż przyznam, że z tymi 7 dni w tygodniu 24/7 też mi coś nie gra. Myślę, że zleceniodawcy chodziło o to, żeby być poprostu dostępnym (kontaktowo) w tygodniu i weekendy, żeby ewentualnie odpowiedzieć na jakieś pytanie, jeśli przeciwnie to jestem podobnego zdania jak blu, czy kocurro : )
blooregard
Cytat
ak na 30-40 dni cena nie jest jakaś znowu "przygmatwana"

Podaj mi tylko sposób, w jaki sposób zamieniłeś "rozbudowany program partnerski" w 30-40 dni pracy ?

Z tymi siedmioma dniami w tygodniu też wydaje mi się, że chodziło o kontakt w razie problemów/uwag, a nie o pracę 24/7 smile.gif
Kocurro
pyro: ja po prostu mam już zbyt wielkie doświadczenie i na wielu projektach się przejechałem. Jak czytam takie ogłoszenie to od razu widzę inne ogłoszenia typu "zlecę wykonanie serwisu działającego jak allegro / ebay, wynagrodzenie 5 tys. pln" - powiedz czy byś się podjął ?

A może pod pojęciem "rozbudowany program partnerski" kryje się jakiś mini CRM?

Nauczyłem się już by nie schodzić poniżej pewnego minimum, które jest zależne od typu projektu. Jak zaczniesz schodzić poniżej to za którymś razem (nie mówię, że tak będzie tym razem) klient Cię załatwi.

Za samą wyłączność moja stawka miesięczna to 10 tys. pln netto - zwłaszcza jeśli doliczyć dostępność 24/7
Do tego jeśli praca wymaga więcej niż 8 godzin dziennie a mniej niż 12 to stawka razy 2, jeśli więcej niż 12 a mniej niż 16 to stawka razy 8. Itp. itd.

Brałem już zlecenia gdzie pracowałem nad jednym 30 godzin bez przerwy bo klient był w wielkiej potrzebie. Ale wtedy zapłacił odpowiednio więcej.

Tutaj widzimy wymagane czteroletnie udokumentowane doświadczenie - dla programisty z czteroletni udokumentowanym doświadczeniem, który ma jeszcze portfolio rozmowa o pracę zaczyna się od stawki 6 tys. pln netto. I spokojnie może tyle dostać a nawet więcej, jeśli tylko się zna na rzeczy. A tutaj taka znajomość jest wymagana poprzez "rozbudowane projekty".

Więc czy teraz dalej uważasz, że miesiąc Twojej pracy gdzie jesteś dostępny 24/7 i spełniasz wymagania, jest wart 5 tys. pln czy może jest wart o wiele więcej ?

Bo jeśli jest według Ciebie wart tylko 5 tys. pln i spełniasz te wymagania to ja Cię zatrudniam u siebie.

pozdrawiam serdecznie,
Łukasz

-- edit --

Czytając inne posty tego Pana mogę wywnioskować, że szuka podwykonawcy - resztę sobie dopowiedzcie sami.
pyro
Może niepotrzebnie się dyskusja rozwinęła. Zarówno ja, jak i wy nie możecie stwierdzić czy to dobra/zła stawka, bo zarówno ja, jak i wy tutaj możemy się jedynie domyślać ocb, ponieważ nie znamy szczegółów projektu, dlatego może lepiej przemilczeć "domyślną" dyskusję. Jak ktoś będzie chętny to poprostu się podejmie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.