Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie piwko? :P
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
borec
dosc osobisty temat, ale jakie? tongue.gif
spenalzo
Ejjj a Lech ?
Skandal !!
nobody
Nie ma Perły lubelskiej angrysmiley.gif
borec
przepraszam, juz dodaje opcje tongue.gif
borec
kurczem, nie da rady zmienic :? moze ktorys moderator? :wink:
dob
Ja już od dawien dawna preferuje Lecha (zielonego) i Tyskie (0.66) smile.gif
Jabol
dodałem Lecha.
@nobody: powiedzmy, że jako ogólnopolska ankieta nie będziemy wymieniać dostawców lokalnych
borec
apropo piwka, czas do klopa tongue.gif
nobody
Cytat
dodałem Lecha.
@nobody: powiedzmy, że jako ogólnopolska ankieta nie będziemy wymieniać dostawców lokalnych

Wiem, to byl joke i jednoczesnie odpowiedz. A z tej listy co jest aktualnie - Okocim :wink: .
gofer
wlasnie popijam carlsberga, jak zawsze spoko wchodzi

mój kumpel ostatnio odkrył fortunę, słodkie ciemne piwo, które można kupić w Poznaniu i to tylko na jakimś zadupiu

najlepsze to oczywiście pszeniczne z wrocławskiego spiża ważone na miejscu
cyngiel
i tatra
Ace
tyskie 0.66 to sie nazywa duze piwo ;], nie dosc ze duze, to i dobre 8)
dragossani
@gofer: Ciemną Fortunę można bez problemu kupić w wielu knajpach w samym centrum. Ponadto moim zdaniem to coś nie ma wiele wspólnego z piwem. Smakuje jak jasne piwo pół na pół z colą. Ciemne piwo powinno smakować albo jak "nasze" portery - np. Żywiec Porter (czyli gożkawe, tzw. "przypalane"), albo tak jak w Słowacji - np. Tmavy Saris (czyli delikatne, słodkawe, jakby maślane). Ciemna Fortuna to moim zdaniem pomyłka, chociaż kobiety jakoś je lubią.
patrycjusz
:arrow: złoty bażant 8)
:arrow: porter żywca ale prosto z beki 8)
reszta to ....
menic
Rządam :!: aby moderator dodał Perłe. Odmowa grozi ogromnymi konsekfencjami aaevil.gif
GrayHat
BROWAR LOMZA JEST THE BEST!!
GeoS
Ja protestuje z powodu nie umieszczenia w ankiecie Krolewskiego sad.gif
SonGoace
Czemu piszecie tylko o polskim piwie, powinniście dodać jeszcze Heinekena i Carlsberga - są na prawdę wyśmienite, a z polskich brakuje mi jeszcze Leżajska - chodziarz nie zdziwię się jeśli go nie znacie bo nie widziałem go poza moim województwem, nawet w hipermarketach mających spory wybur.

stawiam na Leżajsk biggrin.gif
Ozzy
Tatra mocne!
zombie
Cytat
Czemu piszecie tylko o polskim piwie, powinniście dodać jeszcze Heinekena i Carlsberga

Heinekena robi Żywiec a Carlsberga Okocim (o ile się nie mylę) bardzo niepolskie to piwo :wink:
Tyskie ponad wszystkie! biggrin.gif
SonGoace
A komputery robią na tajwanie... Browary robią to na licencji tak więc są w polce tylko rozlewane. Ps. fiata tez produkujemy a to włoski samochód...
k11
tatra mocna :wink:
borec
kto zaznaczyl bezalkoholowe :?: :!:
SonGoace
to dla tych co nie mają 18 lat biggrin.gif (jak legal to legal)
borec
weeeeeeeeeeeeeeee tongue.gif
rzseattle
Tyskie ponad wszystkie!

Hehe czasami latem idac przez miasto czuc unoszaca sie z browaru lekka won chmielu. I od razu przychodzi ochota na piwko.
wassago
no ej no! a gdzie piwo o cudownym akronimie "szatan" (serio jest takie), ahh ta litrowa plastikowa butelka i 12`% rolleyes.gif :wink:
borec
Cytat
no ej no! a gdzie piwo o cudownym akronimie "szatan" (serio jest takie), ahh ta litrowa plastikowa butelka i 12`% rolleyes.gif :wink:

to jest chyba tylko z nazwy *piwo*

to tak jak wino Komandos tongue.gif 4,50zl za 1l z kaucja aaevil.gif
wassago
@borec tyle ze komandos jest zdecydowanie smaczniejszy niz "shatan" :wink: nigdy nie pilem bardziej paskudnego piwska:]
borec
@wassago dobra nie schodzmy z tematu bo sie z forum zulernia robi :wink:
Jabol
Cytat
ahh ta litrowa plastikowa butelka i 12`% rolleyes.gif :wink:
masz na myśli mocne (to czerwone) za bodajże 3.80? Bardzo dobre winksmiley.jpg
wassago
@bolec sam zaczales.. ja po prostu gustuje bardziej w winku, moze i tanie ale znasz to przyslowie "tanie wino jest dobre bo jest dobre i tanie" :wink:
@Jabol heh.. no wiesz.. takie w brazowej butelce, nalepka z wizerunkiem pana z rogami :] paskudne ale wole to niz VIPa z biedronki :wink:
Jabol
@wassago, tak, dokładnie brązowa butelka, sraczkowata zakrętka a nalepce się nie przyglądałem. A piwo całkiem niezłe. Ale i tak wole wareczke.
rzseattle
Cytat
@borec tyle ze komandos jest zdecydowanie smaczniejszy niz "shatan" :wink: nigdy nie pilem bardziej paskudnego piwska:]

Potwierdzam smile.gif . Komandos jest smaczniejszy niz wiekszosc tanich piw. W smaku do Komandosa jest tez podobna Sangria ( wersja OEM ).

A co do tanich piw kojazy ktos Super Piwosza ? Na okladce taki koles w slomkowym kapeluszu. Ostatnio wydali nawet puszka version smile.gif .
spenalzo
Kiedyś miałem nieprzyjemność pić piwo VIP produkowane dla biedronki - idealnie nadaje sie do gaszenia ogniska.
biggrin.gif biggrin.gif
SonGoace
A piliście kiedys piwo sprzedawane w 1,5 litrowych plastikowych butelkach ? nim sie niawet nie da ogniska zagasić...

Poza tym widać ze ten temat cieszy sie dużym powodzeniem - naród alkoholików biggrin.gif
borec
a co powiecie o Volt'ach blizej znanych jako 'bateryjki' tongue.gif
dob
Cytat
Kiedyś miałem nieprzyjemność pić piwo VIP produkowane dla biedronki - idealnie nadaje sie do gaszenia ogniska.
biggrin.gif biggrin.gif

ahaha laugh.gif a ja wręcz przeciwnie - kiedys z kolegami kupiliśmy słynny poncz - około 70% (0,5l - 8pln) - nie było twardziela zeby spróbować to wylalismy na chodnik i podpaliliśmy laugh.gif
sorki za OT ale nie mogłem sie powstrzymać biggrin.gif
spenalzo
Ponczu nie piłem ale wypiłem troche (50) czystego spirytusu przez pomyłke - nie życze tego najgorszemu wrogowi laugh.gif laugh.gif
SonGoace
Ja miałem taką ciekawą sytuacje, zaraz po sylwku. Obudziłem sie na kacu (na sali na której była impreza) i pierwsze co przyszło mi do głowy to złapałem butelke z wodą i zaczołem pić, po drugim łyku skojażyłem ze to nie woda a spirytus który ktoś przyniusł dzień wcześniej. Mało brakowało a zapaskudził bym całą podłoge. Więc nie jestes jedyny który walnoł sobie z nienacka biggrin.gif

A co do picia czystego to podobno jest metoda, najpierw nabrać dużo powietrza do płuc, wypić i wypuścić szybko całe powietrze - podobno działa ale nie widziałem nikogo kto by to robił ...
borec
Cytat
Ponczu nie piłem ale wypiłem troche (50) czystego spirytusu przez pomyłke - nie życze tego najgorszemu wrogowi laugh.gif laugh.gif

8O respect, slyszalem o jakims angliku ktory pojechal w tatry pic z goralami i chcac przepic gorzalke wychylil literatke spirolu (myslac ze to woda) tongue.gif na miejscu stracil przytomnosc smile.gif
Bakus
Cytat
Cytat

8O respect, slyszalem o jakims angliku ktory pojechal w tatry pic z goralami i chcac przepic gorzalke wychylil literatke spirolu (myslac ze to woda) tongue.gif na miejscu stracil przytomnosc smile.gif

To się nazywa mieć pecha do picia...

A tak przy temacie...
Piwo: Gingers i Hajneken winksmiley.jpg
Wino: Sophia Melnik i Merlot del Wento
Mocniejsze trunki: Alte Muhle (made for Plus) i Bols (ale tylko połówki i większe... jak ostatnio kupiłem ćwiartkę, to smakował jak tani spiryt)...

Przy złym samopoczuciu: Melisana - dostępna tylko w aptekach (66% winksmiley.jpg ) - najlepiej smakuje z mocną i słodką herfbatką...
No ewentualnie jeszcze Kawalier Gold (tylko w butelce)
cf7ni5k
Lech and Tatra rlz tongue.gif
wassago
Cytat

pomylke.. tiaaa :wink: ja przez pomylke zaczalem opijac tego sylwestra od godz 10AM i przez pomylke spawa puscilem o 8PM na balkon tongue.gif potem host impry mnie
Chinczyk
/me jest zszokowany

Tyskie najwięcej? Uuu... ;o
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.