Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bład w skrypcie na stronie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sekucja123
Witam serdecznie mam problem na swej stronie internetowej oturz problem jest następujący niewiem dlaczego ale użytkownicy logują się na mą strone a po wyjśćiu dalej zostają zalogowani a na stronie tworzy mi się spam próbowałem już z kolegami z forum mdyfikować skrypt ale za każdym razem jest to samo niewiem już jak mogę to naprawić sad.gif podaję kod skryptu:

<?php
pol_mysql();
session_unregister("Delevierance");
session_unset();
$_SESSION['username'] = NULL;
$asd = mysql_query ("UPDATE `users` SET `online` = '0' WHERE `users`.`username` = \"".$user."\" ;");
echo('Zostałe&para; wylogowany pomy&para;lnie! Twój status został zmieniony na: '.$asd );
echo $message;

?>
proszę o odpowiedzi na forum jeśli ktos jest w stanie pomuc lub ewentualnie na numer gg;494743 dziękuje
okitoki
ten kod nic nie mówi, skąd zmienna $user ma dane ?, albo zobacz jakie dane posiada

echo('Zostałe&para; wylogowany pomy&para;lnie! Twój status został zmieniony na: '.$asd ); tym się sugerujesz że user jest zalogowany
lashus
Co to za słowo oturz? tongue.gif Z tego kodu nie da się nic wywnioskować. Wklej całość.

Poza tym obstawiam, że nie usuwasz ani danych sesji, ani samej sesji ani ciastka sesyjnego winksmiley.jpg Użyj:

1. <?php
  2. // czyscimy dane sesji
  3. $_SESSION = array();
  4.  
  5. // usuwamy ciacho
  6. if (isset($_COOKIE[session_name()])) {
  7.   setcookie(session_name(), '', time()-48000, '/');
  8. }
  9. // robimy bum z sesja
  10. ?>
Malvegil100
Cytat(sekucja123 @ 2.05.2009, 08:16:52 ) *
Witam serdecznie mam problem na swej stronie internetowej oturz problem jest następujący niewiem dlaczego ale użytkownicy logują się na mą strone a po wyjśćiu dalej zostają zalogowani a na stronie tworzy mi się spam próbowałem już z kolegami z forum mdyfikować skrypt ale za każdym razem jest to samo niewiem już jak mogę to naprawić sad.gif podaję kod skryptu:

<?php
pol_mysql();
session_unregister("Delevierance");
session_unset();
$_SESSION['username'] = NULL;
$asd = mysql_query ("UPDATE `users` SET `online` = '0' WHERE `users`.`username` = \"".$user."\" ;");
echo('Zostałe&para; wylogowany pomy&para;lnie! Twój status został zmieniony na: '.$asd );
echo $message;

?>
proszę o odpowiedzi na forum jeśli ktos jest w stanie pomuc lub ewentualnie na numer gg;494743 dziękuje

Hahaha. No nie wierze. Endriu nie umiesz naprawić takiej pierdoly? A mówiłeś ze 'dasz stówke' i ci ja zrobia koledzy 2 razy lepsi ode mnie.

Nie dosc ze zakosiles czesc strony, to jeszcze ktos ja tak durnie zmodydyfikowal. Zal i wstyd smile.gif Po za tym polecam w google znalezc slownik ortograficzny.

Widać masz 'lepszych ode mnie' kolegow ;-) Po za tym nawet nie wiesz gdzie jest błąd :*. Pozdro&pocwicz

PS: Dla nic nie wiedzacych kolega ten zajmuje sie kradzieza stron. No coz sam dalem sie oszukac.

Moja: http://www.elenae.pl/elenae/ i tego smiesznego chlopczyka http://www.l2hobby.boo.pl
okitoki
ten fragment jest prawie OK

Kod
$asd = mysql_query ("UPDATE `users` SET `online` = '0' WHERE `users`.`username` =  \"".$user."\";");

pierwszy raz widzę, by funkcja "mysql_query" zwracała status
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.