Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wysylanie zmiennej z PHP do XML
Forum PHP.pl > Forum > PHP
volume694@wp.pl
witam

mam problem, otóż potzrebuje kot PHP który zapisze mi wpisaną wartość do pliku XML w danym miejscu..

czy ktoś miał podobny problem i może pomóc ?

pozdrawiam
okitoki
raczej to nie jest problem, tylko zbyt mało informacji
brakuje jaka informacja, gdzie ma być zapisana, jak ma wyglądać xml, i jak ją chcesz dodawać do tego skryptu php

poza tym "kot PHP" takiego kot-a nie mam tongue.gif
Leliw
Ja uzywam po prostu silnika szablonów (Smarty) do generowania plików XML, dokładnie tak samo jak są generowanei pliki HTML.
Jeśli nie chcesz szablonów możesz użyć takiej konstrukcji:
Kod
     $sXML=<<<END
     <xml>
       <zmienna>
         $Zmienna
       </zmienna>
     </xml>
     END;

Wszystko zawarte między "<<<END" i "END;" zostanie przypisane do zmiennej $sXML, jednocześnie podmieniając zmienne (zaczynające się od znaku$) na ich wartości.
okitoki
Cytat(Leliw @ 7.05.2009, 12:48:27 ) *
Ja uzywam po prostu silnika szablonów (Smarty) do generowania plików XML, dokładnie tak samo jak są generowanei pliki HTML.
Jeśli nie chcesz szablonów możesz użyć takiej konstrukcji:
Kod
     $sXML=<<<END
      <xml>
        <zmienna>
         {$Zmienna}
        </zmienna>
      </xml>
      END;

Wszystko zawarte między "<<<END" i "END;" zostanie przypisane do zmiennej $sXML, jednocześnie podmieniając zmienne (zaczynające się od znaku$) na ich wartości.

czyli musisz w php utworzyć obiekt smarty dodac zmienna przez $obiekt_smarty->assign('zmienna','wartosc');
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.