Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwne linki w kodzie strony - włamanie?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Harvi
Witam,
posiadam portal Enabled.pl oraz forum w subdomenie - forum.enabled.pl . Wczoraj zauważyłem, że na stronie głównej portalu, forum i na kilkunastu podstronach portalu jest bardzo dużo linków wychodzących. Zdziwiłem się, bo znam się trochę na SEO i dbałem szczególnie, aby nie umieszczać na witrynie przypadkowych linków. Pogrzebałem w kodzie i co się okazało?

Otóż zaraz po tagu <body> w kodzie znajduje się <div style="display:none"> , a w nim kilkadziesiąt linków wychodzących do stron z kasynami itd. Na portalu, który oparty jest o wordpressa kod jest identyczny wszędzie, na forum, które stoi na skrypcie SMF kod jest nieco inny (inne linki wychodzące itd).
Natychmiast postanowiłem, że usunę te linki ,jednak tu pojawia się problem: nie wiem w jaki sposób są one wrzucane do kodu mojej strony!. Ściągnąłem całą stronę na dysk i rozpocząłem wyszukiwanie w kodzie fraz, nic nie znalazło (jedynie w folderze cache w wp występowały te elementy, wywaliłem to i to samo).

Dla pewności wywaliłem js ze strony, to samo.
Spotkaliście się może kiedyś z taką sytuacją? Nie mam pojęcia co robić...

Prosiłbym o jakies rady, wskazówki,

pozdrawiam.

PS. Chyba pora przejść na bardziej bezpieczny cms do forum, np ip board, a na portalu wprowadzić autorskie rozwiązanie a nie korzystać z wordpressa, jednak na to wszystko potrzeba masy pieniędzy, bo portal jest dość rozbudowany.

Liczę na Was winksmiley.jpg
Bart77
Czy istnieje możliwość, że hosting został zaatakowany? Miałem do czynienia z odwrotną sytuacją - trojan zmienił mi ustawienia DNS i łączyłem się przez spamerskie proxy, które dorzucało mi popupy do kodu stron. Może tam jest sytuacja analogiczna, ale właśnie po stronie hosta? Znasz jeszcze jakieś strony, które tam stoją?

P.S. Tu jest to samo, ale dziwne że tylko w wersji do wydruku:
http://www.oldtimerszene-brandenburg.de/cl...&regional=2

P.S. Być może to pomoże:
http://thenondesigner.com/wordpress/hidden...ss-displaynone/
Harvi
Witam,
hosting to hekko.pl , nie wiem czy to hosting został zaatakowany, jednak najwyższa półka hostingów to nie jest..
Zainstalowałem ten plugin i nie pomaga, poza tym przypominam, że linki występują nie tylko na wordpressie ale i na forum, a forum z WP nie ma nic wspólnego praktycznie.

Chmody mam dobrze poustawiane dla plików szablonów jakby co - 644 wszędzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.