mam taki problem.
Używam do generowania pdfów klasy FPDF zaś do wysyłki maili PHPMailer'a.
Wszystko fajnie się robi, tylko problem jest podczas wysyłki danego pdf'a w załaczniku.
Dodam że mail się wysyła ale bez załącznika oraz PDF sięgeneruje i otwiera w przeglądarce.
kod:
<?php private function _createPDF(){ $pdf = new FPDF(); $pdf->Open(); $pdf->AddPage('L'); $pdf->AddFont('arial_ce','','arial_ce.php'); $pdf->AddFont('arial_ce','I','arial_ce_i.php'); $pdf->AddFont('arial_ce','B','arial_ce_b.php'); $pdf->AddFont('arial_ce','BI','arial_ce_bi.php'); $pdf->SetFont('arial_ce', '', 12); $pdf->MultiCell(370, 6, "\ntest", 0, 'C', 0); return $pdf->Output(); } private function _sendMsg(){ $mailBody = "bla bla"; $mail = new Mailer(); $mail->From = SUPPORT_MAIL; $mail->FromName = SUPPORT_FROM; $mail->Host = HOST_MAIL_SERVER; $mail->Mailer = SEND_MAIL_THROUGH; $mail->Username = SUPPORT_MAIL; $mail->Password = SUPPORT_MAIL_PASSWORD; $mail->SMTPAuth = true; $mail->Subject = SUPPORT_SUBJECT; $mail->Body = $mailBody; $mail->AddAddress(SUPPORT_MAIL); $mail->AddAttachment($this->_createPDF()); if($mail->Send()){ $mail->ClearAddresses(); $mail->ClearAttachments(); return true; } $mail = null; return false; } ?>
Moje pytanie brzmi - jak wysłać wygenerowanego PDF'a w załączniku a po wysłaniu otworzyć w oknie danego pdfa

Moje drugie pytanie jak zapisać wygenerowanego pdf'a na serwer - bo jak robie Output(); to otwiera mi sie pdf w przeglądarce?