Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gmail - przekazywanie poczty
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
batman
Jestem właśnie w trakcie przenoszenia swojej poczty z gmaila na hotmail (teraz to się nazywa live mail). Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie jeden szkopuł. Ustawiłem przekazywanie wiadomości w gmailu na nowy adres i działa to bez zarzutu. Chciałbym jednak mieć możliwość odpowiadania na maila, który wpadnie z gmaila tak, jak bym odpowiadał z gmaila.
Czyli:
1. Mail wpada na gmail.
2. Gmail przekazuje go na hotmail.
3. Odpowiadam na maila w hotmailu.
4. Użytkownik końcowy widzi odpowiedź z gmaila, a nie z hotmail.

Jest taki coś możliwe do ustawienia w gmailu?
bim2
Prędzej w hotmailu... W gmailu mam domene @gmail.com i własną @hernas.pl I w @gmail.com ustawiłem sobie możliwość wysyłania korespondencji jako @hernas.pl winksmiley.jpg
hwao
Zapewne w hotmail jest opcja "odpowiedz jako" i tam wpisujesz swój adres email który ma widzieć odbierający
batman
~bim2
Niestety google mimo swoich niezaprzeczalnych zalet, ma też wady. Są one na tyle uciązliwe, że postanowiłem przenieść tyle ile można do Windows Live.

~hwao
Jest taka opcja, ale:
1. Działa tylko z webmaila, a mi bardziej zależy na kliencie desktopowym (Windows Live Mail).
2. Nagłówki wiadomości wysłanej z hotmail, przez gmail, do nadawcy:
Cytat
From: imie nazwisko <login@gmail.com>
Sender: <inny_login@hotmail.com>

edit
btw
~hwao genialna sygnaturka winksmiley.jpg
sztosz
Pozwolę sobie zapytać z ciekawości nie zaś złośliwości, jakie zalety ma Windowsowy Live Mail nad Gmailem? To znaczy jakie zalety ma Live a Gmail nie ma i jakie wady ma Gmail a Live nie?

PS. Proszę wydzielić temat jeśli tak jest odpowiedniej.
batman
Oto dlaczego zainteresowałem się live.

1. Live posiada desktopowego klienta pocztowego.
2. Oprócz poczty, aplikacja desktopowa synchronizuje kontakty oraz kalendarz.
3. Znacznie lepsza integracja usług z rodziny live (poczta, kontakty, galeria, dysk online, dokumenty, kalendarz).
4. Kilka ciekawych aplikacji dektopowych zsynchronizowanych z serwerem.
5. Dysk sieciowy o pojemności 25GB, z którego będzie można korzystać w Windows 7 jak z normalnej partycji.
6. Bardzo fajny komunikator (niestety mało popularny w Polsce).
7. Live jest ładniejszy od google winksmiley.jpg

Ale, by nie było tak różowo:
1. Reklamy w komunikatorze (niewielkie banery jak w komunikatorze GG).
2. Nie udało mi się jeszcze wysłać wiadomości do gtalk oraz innych sieci zbudowanych na jabberze (o gg nawet nie wspomnę).
3. W kliencie pocztowym brakuje kilku funkcjonalności, do których przyzwyczaił mnie Thunderbird.
4. Aplikacje działają tylko w systemie Windows. Mi to nie przeszkadza, ale na pewno znajdzie się jakaś maruda.

Jeśli okaże się, że tematyka Live vs. Google zainteresuje więcej osób, wydzielę nowy temat.
bim2
batman a jest tam może możliwość dodania własnej domeny? smile.gif
batman
~bim
Jeśli masz na myśli obsługę poczty przez hotmail, ale w swojej domenie, to nie zauważyłem czegoś takiego. Jest natomiast możliwość stworzenia swojej subdomeny na spaces.live.com.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.